Santanyí mobilitza 50 treballadors municipals per tornar a la normalitat

S'intensifiquen les tasques de neteja i retirada de pins de les vies públiques

Molts carrers estan plens de troncs i branques del pins caiguts durant la tempesta.
Ara Balears
30/08/2019
2 min

SantanyíEl municipi de Santanyí, i en especial Cala Figuera, Cala Llombards i Cala Santanyí, intenta tornar a la normalitat després de la tempesta de dimarts. L’Ajuntament ha posat tots els mitjans tècnics i de personal disponibles per resoldre les incidències de les seves competències i que els veïns puguin recuperar un mínim de normalitat.

Una vegada superats els problemes de retornar els serveis de llum i aigua als afectats, ara queda la tasca de netejar carrers i espais públics. Aquest divendres, unes 50 persones, entre membres de la brigada municipal i de l’empresa municipal SEMDESA, han treballat a peu de carrer i amb maquinària adequada per retirar els pins que han barrat el pas a les vies públiques.

Tal com ha explicat el regidor d’Emergències i primer tinent de batlia, Joan Gaspar Aguiló, "ara mateix la nostra prioritat és aconseguir eliminar qualsevol situació potencialment perillosa, bé sigui perquè hi hagi arbres o branques a punt de caure, voreres i asfalt en mal estat, o bé cablejat que no estigui assegurat".

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha reiterat el seu agraïment a tots els que han participat en la recuperació de la normalitat i hi estan fent feina. "Tots els que han donat un cop de mà han de ser un motiu d’orgull per a la nostra societat. Hem d'agrair la feina de les diferents agrupacions de Protecció Civil, la Policia Local, la Guàrdia Civil, Bombers de Mallorca, els agents forestal de l’Ibanat, el personal d’Emergències i l’112, als electricistes d’Endesa, als membres de Creu Roja, a la brigada municipal, als treballadors de SEMDESA, al personal del Centre Jove, als voluntaris i també a les empreses del municipi".

Fins al municipi de Santanyí, a més del personal de la Direcció General d’Emergències, Bombers de Mallorca, l’Ibanat, Creu Roja, 112 i altres organismes, també s’hi han desplaçat membres de les agrupacions de Protecció Civil de Porreres, Marratxí, Manacor, Maria de la Salut, Artà, Pollença, Montuïri, Sant Llorenç i Santa Maria.

Cens d'afectats

Cal recordar que l’Ajuntament de Santanyí, només a efectes de creació d'un cens d'afectats, està recollint dades dels problemes i mals produïts per la tempesta. Per fer aquesta declaració, els afectats poden anar a la casa consistorial o a les oficines municipals de Cala d'Or i l'Alqueria Blanca, i emplenar un dels formularis que s'han preparat expressament.

També es pot trobar aquest formulari a la pàgina web de l’Ajuntament, però és necessari donar-li registre d'entrada a l'Ajuntament. Aquest document tan sols servirà per elaborar un cens dels efectes provocats pel mal temps, i es recomana adjuntar-hi algun tipus de document fotogràfic si és possible i incloure-hi una valoració econòmica estimada dels danys que s’han patit.

Dipòsit per als pins caiguts

Des d'aquest dijous, el Consistori ha habilitat un solar públic devora el cementeri, just davant del tanatori municipal, perquè els veïns i les empreses puguin dipositar-hi les restes de pins que es vagin retirant del carrer i de les propietats privades. Aquest solar estarà obert tot el cap de setmana, i a partir de dimarts, 3 de setembre, les restes es començaran a triturar per ser processades de manera coordinada amb el departament de Gestió de Residus del Consell de Mallorca.

stats