Urbanisme

El titular dels terrenys de la nova ronda de Porreres du el planejament als jutjats

Nou entrebanc per a la finalització del projecte

Punt on continuarà la ronda de ses Forques fins al carrer Nou.
Josep Maria Sastre
28/10/2024
2 min

PorreresNou entrebanc per a la finalització de les rondes de Porreres. El propietari dels terrenys de la zona del pont de Porreres per on ha de passar la ronda que ha de finalitzar la circumval·lació del municipi ha presentat un contenciós administratiu contra l’acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del passat mes de juliol mitjançant el qual s’aprova definitivament la modificació puntual núm. 5 de les normes subsidiàries del municipi per a la redelimitació i reordenació de l’àmbit de la Unitat d’Execució núm. 6. Això és l’acord de modificació del planejament segons el qual l’Administració insular dona llum verda a la finalització del vial que ha de transcórrer per 250 metres des del pont fins al carrer Nou.

L’esmentada modificació incloïa tres modificacions puntuals aïllades. D’una banda, s’estableixen dues zones d’espai lliure públic, una de 4.471 metres quadrats al costat dret del pont i una altra de 8.569 metres quadrats que discorre paral·lela a la síquia de Banyeres. Tot plegat inclou zones verdes, un passeig per a vianants i vehicles no monitorats de 2,5 metres d’amplària. També preveu una zona enjardinada amb espècies locals que requereixin poc consum d’aigua. A més estipula que la vegetació que confronti amb zona residencial haurà de ser amb arbrat frondós i que faci ombra els mesos de calor. Aquest espai inclou fanals, bancs, elements esportius i enllumenat.

Per altre costat, es destinen 5.727 metres quadrats a xarxa viària, 4.044 dels quals seran pel pas de vehicles i aparcaments laterals. La resta són per a dos aparcaments dissuasius, un de 1.255 metres quadrats i 45 places a la zona del carrer Nou i un altre de 428 metres i 20 places al costat del pont.

Ara, el titular un cop esgotada la via administrativa recorre als jutjats una vegada aprovada definitivament la modificació de les normes. Segons informa l’Ajuntament de Porreres, el titular ha rebut una oferta econòmica pels terrenys que sembla que no accepta. La pròxima passa en aquest sentit serà remetre aquesta proposta al tribunal de preu just i que aquest organisme digui si és l’adequada. Però mentre es fa això, el propietari ha presentat el contenciós administratiu.

Des de l’Ajuntament de Porreres s’informà en el moment en què el Consell aprovà la modificació definitiva el passat mes de juliol que el projecte es podia tirar endavant tot i no haver-hi encara acord amb el propietari. De fet, el Consell i l’Ajuntament estan concretant els detalls del conveni que ha d'estipular les competències de cada administració en l’execució del projecte que finançarà l’Administració insular amb una partida de 650.000 € prevista en els pressuposts de 2024.

Consultat per aquest digital, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Porreres, Jaume Martorell, no va voler valorar les conseqüències que pot tenir la presentació d’aquest contenciós per al desenvolupament del projecte. De fet, el procediment s’anuncià dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. “La setmana que ve estudiarem la documentació que ens arribi i veurem què diu i què hem de fer. Supòs que ens endarrerirà un poc el projecte”, diu Martorell, qui es mostrà sorprès pel fet que aquesta modificació hagi arribat als jutjats quan el Consell l’ha aprovada definitivament i no abans, quan encara s’estava tramitant.

stats