Un total de 25 persones s'han inscrit en el taller d'integració lingüística de Manacor
Està dirigit a persones majors de 16 anys que no s'atreveixen a parlar català
ManacorUn total de 25 persones s'han inscrit al curs 'Llengua divertida', organitzat pel Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor, que dissabte va fer la primera sessió. Es tracta d'un taller d'integració lingüística per a persones majors de 16 anys, segons informa el Consistori en una nota.
El taller s'adreça a les persones que no s'atreveixen a parlar català i volen perdre la vergonya, a més de gent catalanoparlant que vulgui aprendre dinàmiques teatrals d'expressió oral. "Tothom que viu a Mallorca, vingui d'on vingui, és mallorquí. Per això, és un deure però també un dret poder aprendre la llengua pròpia", diu el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà. Així mateix, ha recordat que "una de les comeses de l'Administració pública és fer possible aquest aprenentatge i, si a més es pot fer d'una manera lúdica i divertida, molt millor encara", afegeix.
En cada sessió s'aborda un tema diferent i important per a la vida de les persones que hi participen, de tal manera que s'hi puguin familiaritzar i aprendre a expressar-se en català. A més, cada participant rep un quadern de treball en el qual trobarà il·lustracions i vocabulari per fer servir a cada sessió.
El taller s'imparteix al molí d'en Beió, i consisteix en cinc sessions de tres hores de durada, cada dissabte dematí a partir del 12 de març i fins al 9 d'abril. La matrícula és gratuïta. Les places s'han exhaurit i hi ha llista d'espera, per això el Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor espera poder repetir el curs.
Raps en català
Aquesta no és l'unica iniciativa que s'ha fet en el municipi per promoure el català. Fa unes setmanes, l''Escola Municipal de Mallorquí de Manacor va crear sis raps dedicats a 12 paraules en desús a les Illes. L'objectiu d'aquest projecte és conscienciar que qualsevol manifestació artística i creativa es pot fer en català.