Urbanisme
Part Forana 24/02/2023

Inca destinarà 150.000 euros a la rehabilitació de façanes

Tant propietaris d'habitatges del centre històric com de l'eixample en poden formalitzar la sol·licitud fins dia 31 de juliol

1 min
L'objectiu de la subvenció és embellir les façanes de la ciutat.

IncaL'Ajuntament d'Inca destinarà una partida de 150.000 euros a la rehabilitació de façanes. El ple de l'Ajuntament aprovà aquest dijous aquesta dotació pressupostària, que fa una distinció entre la quantitat que es destinarà a rehabilitar façanes d'edificis del centre històric o catalogats (90.000 euros) i edificis de l'eixample (60.000). Les obres s'han de realitzar durant el termini comprès entre dia 1 de gener i dia 31 de març del 2024, mentre que el termini perquè els interessats en facin la sol·licitud acaba dia 31 de juliol d'enguany.

A proposta de la Regidoria d'Urbanisme, el ple de l'Ajuntament també aprovà incloure en el Catàleg Municipal de Patrimoni un arc ogival d'època gòtica d'un edifici del carrer de Mossèn Bernat Salas. Aquesta estructura, datada al segle XIV o XV, s'ha descobert durant la reforma d'un edifici d'època moderna. Els responsables de la reforma han decidit deixar l'estructura a la vista.

L'arc catalogat, d'època medieval, es troba integrat a l'interior d'un despatx d'arquitectes del carrer de Mossèn Bernat Salas.
stats