La residència d'Inca prepara el trasllat a Palma mentre duri la reforma
Familiars d'usuaris, empleats i l'Ajuntament visiten els nous espais de la Llar d'Ancians
IncaEl batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el regidor delegat de la residència Miquel Mir, Antelm Ferretjans, juntament amb el vicepresident de l’IMAS, Javier de Juan, han acompanyat els familiars dels 20 usuaris del centre social inquer i els 20 treballadors durant la jornada de portes obertes de la Llar d'Ancians de Palma.
La visita ha servit per conèixer les instal·lacions que acolliran usuaris i professionals d’Inca durant les obres que han de permetre adaptar el centre inquer a la normativa que l'afecta com a espai sociosanitari. Cal recordar que està previst que el Consell de Mallorca assumeixi la titularitat i la gestió de la infraestructura de la capital del Raiguer a partir de l'1 de setembre. Les obres d'adaptació començaran a final d'any i abans s'haurà d'haver fet el trasllat provisional a la Llar d'Ancians.
Els usuaris i treballadors de la residència Miquel Mir s’ubicaran a l’edifici C de la Llar d'Ancians de l'IMAS. Es tracta d’un edifici que s’ha reformat enguany amb una inversió d'1,5 milions d'euros, que ha suposat la creació de 60 noves places per a persones dependents, així com l'adaptació dels serveis al model d'atenció centrat en la persona que defensa la institució insular.
Bona impressió
D’aquesta manera, els inquers disposaran d’unes instal·lacions amb quatre plantes totalment noves. S'han creat nou habitacions amb bany privat a cada pis; tres d'individuals i sis de dobles d'entre 16 i 26 metres quadrats. Així mateix, cada planta disposa d'un menjador i una sala de televisió de 50 metres quadrats per als usuaris, així com un bany, un vestidor i una oficina per al personal. "Tant els familiars com els treballadors han coincidit a assenyalar que les instal·lacions són excel·lents per a l’estada dels usuaris i inclouran moltes comoditats que faltaven a Inca", ha dit Moreno.
També a la Llar d’Ancians s'ha tingut en compte la necessitat de proporcionar una sensació de confiança i seguretat als residents mitjançant espais completament accessibles i l'ús de colors (un d'identificatiu de cada planta), que afavoreixen l'orientació dels usuaris sense infantilitzar l'espai. En aquest sentit, s'ha apostat per donar suport a les habilitats funcionals de les persones, amb mobiliari adaptat, banys geriàtrics i elements de suport a l'autonomia. D'aquesta manera, l'espai resultant està adaptat tant als usuaris com als treballadors.