Mallorca 312
Part Forana 19/08/2024

Veïns de Santa Maria carreguen contra la prova ciclista Mallorca 312: "No respecta els drets dels residents"

L'associació ha criticat que la cursa representa un "abús" comès per una activitat empresarial turístic-esportiva

ARA Balears
2 min
Cursa Mallorca 312

PalmaL'Associació d'Amics de la Vall de Coanegra ha reclamat al Consell de Mallorca que no autoritzi l'esdeveniment de la prova ciclista Mallorca 312 si no es modifica el seu traçat per a fer compatible l'activitat esportiva amb els drets dels residents.

L'entitat ha al·legat que aquesta prova, que reuneix milers de corredors, està organitzada per una empresa privada i durant la seva realització es talla el trànsit a un gran nombre de carreteres, durant períodes de temps que poden arribar aproximadament a les set hores, la qual cosa afecta "greument" el dret de milers de persones a la lliure circulació i els impedeix el desenvolupament de qualsevol activitat particular, social o laboral.

En una nota de premsa, l'associació ha criticat que això representa un "abús" comès per part d'una activitat empresarial turístic-esportiva que "no és respectuosa amb els residents". Així mateix, han defensat que localitats com Deià, Banyalbufar o Estellencs tenen com a única via d'accés la carretera i el dia que es du a terme aquesta prova queden "aïllats", igual que els bars i restaurants que aquests dies perden els seus "legítims ingressos econòmics".

L'associació també ha alertat que, malgrat que el pla d'autoprotecció de la prova garanteix les emergències sanitàries, la circulació de milers de ciclistes en ruta fa "impossible" l'accés de les ambulàncies a les carreteres. Per aquests motius, han assenyalat que és "totalment il·lícit" impedir la lliure circulació, l'accés al treball, la protecció de la salut i el desenvolupament econòmic durant hores per a fomentar el benefici econòmic privat.

"L'associació no està en contra de la Mallorca 312, però aquesta ha d'experimentar canvis en el seu traçat i horaris, de manera que la vida i la salut de les persones i l'activitat empresarial siguin correctament respectades, mitjançant la ponderació dels drets de l'empresa organitzadora i els de la ciutadania afectada", han remarcat.

stats