'Vint segles de música a Manacor', un homenatge a Aina M. Sansó
El llibre és el número 72 de 'Papers de sa Torre', que edita l'Escola de Mallorquí
ManacorL’Escola de Mallorquí va acollir aquest cap de setmana la presentació del llibre de les ponències corresponents al cicle que havia coorganitzat l’Escola Municipal de Mallorquí amb el Centre de Professorat de Manacor al llarg de la tardor del 2018.
Vint segles de música a Manacor, coordinat per Bàrbara Duran Bordoy, és el número 72 de Papers de sa Torre, col·lecció que va néixer el 1987 amb la finalitat de publicar conferències o treballs destacats relacionats amb l’Escola de Mallorquí. D'ençà del 2012 els títols d’aquesta col·lecció es poden descarregar de manera gratuïta a través de la pàgina web www.escolademallorqui.cat.
Tal com va comentar Sebastià Llodrà, delegat de l’Escola, "la presentació i publicació d’aquest llibre és una primera passa d’un seguit d’actes que estan en marxa per recordar la figura d’Aina Sansó, que ens va deixar l’estiu del 2017. L’Escola sempre estarà agraïda a la tasca i dedicació d’Aina, sobretot per tot el que té a veure amb la recuperació dels Cossiers de Manacor". De fet, la data triada per a la presentació d’aquest llibre feia especial il·lusió, ja que coincidia amb l’inici dels assajos dels Cossiers de Manacor.
Familiars d’Aina Sansó varen assistir a l’acte, i Rafel Ferrà, el seu marit, va voler transmetre unes paraules d’agraïment en nom de tota la família. Donà l’enhorabona a tots els companys d’investigació que han col·laborat amb el llibre i les gràcies per retre un homenatge com aquest a Aina, a qui de ben segur que li hauria encantat.
Tot seguit, Bàrbara Duran Bordoy, coordinadora de l’edició, va esmentar un per un tots els ponents que han fet possible la publicació i assegurà que "si filam prim potser parlam de gairebé trenta segles de música". L’acte va acabar amb un apunt musical, gràcies als xeremiers Joan Munar i Sebastià Capó.