Part Forana 27/05/2022

La XXII edició de les Nits a la Fresca arriba a Andratx

ARA Balears
3 min
Presentació a l'Ajuntament d'Andratx.

PalmaL'Ajuntament d'Andratx ha presentat aquest divendres la XXII edició de les Nits a la Fresca, que arribarà al municipi el pròxim 30 de juny i constarà de 17 concerts en diferents entorns del nucli d'Andratx, amb una acurada selecció musical pensada expressament per a cada un dels espais triats. S'hi podran trobar propostes de música molt variada poder arribar a diferents públics.

En la presentació, la regidora de Cultura, Ruth Mateu, ha destacat que amb aquesta nova edició el festival d'estiu de música "es consolida com un dels més actius a l'illa". Durant la seva intervenció, la regidora ha recordat que aquests dos anys anteriors, en plena pandèmia, "vàrem tenir molt clar que era important fer costat al món cultural i concretament el musical, oferint unes Nits a la Fresca amb les quals impregnar de música tots els racons del municipi".

Així, el festival començarà el 30 de juny amb un dels plats forts d'aquest estiu: la presentació de la nova gira Ho tenim tot, del cantant Joan Dausà, a les 22.00 h a la Terrassa Barba Rossa del castell de Son Mas. L'Ajuntament del municipi ha destacat que un altre dels punts àlgids de les Nits a la Fresca 2022 serà la presentació, a Mallorca (ja se n'ha pogut gaudir a València, Barcelona i Menorca), del concert Saba de terrer, homenatge al pare Ginard a càrrec de Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba. Aquest acte està previst per al 29 de juliol a la Terrassa Barba Rossa, a Son Mas. La clausura del festival es farà dia 4 de setembre al mateix indret. Hi actuaran Guillem Albà & Marabunta; els gags absurds, el cabaret i les cançons pròpies donaran pas a un xou de clown enèrgic per treure un bon somriure i així tancar unes Nits a la Fresca màgiques.

Programa de les Nits a la Fresca d'Andratx 2022

En la presentació, el Consistori ha explicat que també estan previstes les actuacions d'Ensemble Tramuntana el 7 de juliol a la clastra de Son Mas; Xanguito, amb la gira del seu nou treball, Eufòria, el 10 de juliol a la Terrassa Barba Rossa; un concert d'havaneres de les dues corals municipals el 14 de juliol al far petit del port d'Andratx, seguit del concert presentació del nou treball a Mallorca del músic valencià Andreu Valor en format trio, Un nou món, el 21 de juliol a la clastra de Son Mas. En la recta final de juliol, Suassi i els electrodomèstics seran el 24 de juliol a la platja de Camp de Mar, mentre que el músic menorquí Guiem Soldevila presentarà el seu nou treball en anglès, Metaphora, dia 31 de juliol a la clastra de Son Mas.

Per continuar, durant el mes d'agost actuaran Chicken Sisters, que oferiran un concert de contry, folk, reggae, blues i soul, el 4 d'agost a la platja de Sant Elm; dia 7 serà el torn de la Banda de Música de Son Rapinya i Versionados, amb un concert de música dels anys 80 i 90 amb el nom Cuando brille el sol, també dia 7 d'agost a la Terrassa Barba Rossa. A la Torre de Sant Elm es podrà gaudir de Marala Trio i el concert A trenc d'alba dia 11 d'agost, mentre que Midnigth Soul delectarà el públic amb Soul Power el 14 d'agost al far petit del port d'Andratx.

Així mateix, es podrà gaudir de música clàssica de la mà de Voicello i el concert Òpera Mediterrània el 18 d'agost a la clastra de Son Mas i les Morgana Jazz donaran a conèixer el seu treball Jazz el 21 d'agost en un lloc idíl·lic com és la platja de Cala Fonoll (Port d'Andratx). I quasi a punt d'acabar l'agost, el grup mallorquí revelació de l'estiu, O-ERRA, farà sonar Tabula rasa el 25 d'agost a la plaça de s'Arracó. I per acabar, el mes de setembre el grup jove local de música clàssica Aprojove presenta la seva nova proposta, La croada al regne sobre el mar, dia 1 a la clastra de Son Mas.

Tots els concerts són a les 22.00 h i se'n poden adquirir les entrades a ticketib.com. El programa complet el tindreu a la web de l'Ajuntament (www.Andratx.cat) i a les xarxes socials Facebook i Instagram de Cultura Andratx.

stats