Política 03/04/2019

La Policia Local de Santa Margalida s'excusa en el mercat per canviar la consulta sobre la monarquia

L'Obra Cultural Balear no veu cap motiu per modificar l'indret o la data

Maria Llull
1 min
Imatge del recompte a la consulta de Valldemossa.

PalmaUn informe de la Policia Local de Santa Margalida, amb data de 29 de març, considera que cal canviar la data o el lloc de la consulta popular prevista per al 6 d'abril per la seva coincidència amb el mercat setmanal del poble. En el document, que va ser enviat a la Delegació de govern, s'assenyala que "la concentració i la celebració d'activitats notificades per l'OCB, podria interferir en l'activitat de venedors i compradors". Per aquest motiu, el subinspector en cap, que és qui signa l'informe, recomana un canvi de data o d'ubicació de la consulta popular.

Malgrat els arguments de la Policia Local del municipi, la Delegació de govern no ha prohibit la consulta popular.

Les al·legacions de l'OCB a l'esmentat informe critiquen que la Policia Local "consideri preponderant el comerç minorista de fruites i verdures a l'aire lliure" per damunt del "dret legítim de reunió". "Igual que el suposat informe de l'Ajuntament de Santa Margalida usa el condicional quan avança com a possible la interferència de l'exercici d'un dret fonamental amb l'activitat de venedors i compradors, també nosaltres farem servir el condicional i imaginarem (...) que la coincidència d'ambdues activitats podria afavorir l'afluència de públic a l'espai i, per tant, ser susceptible de beneficiar l'activitat de venedors i compradors que sembla ser d'una transcendent importància per a l'Ajuntament de Santa Margalida", explica l'OCB.

Les consultes populars sobre el model d'Estat previstes per als propers dies 6 i 7 d'abril es faran, a més de Santa Margalida, a Esporles, Artà, Porreres, Pollença, Llubí, Sencelles, Sineu, Palma i Alaró.

stats