Vox
Política07/10/2024

De l'oficina lingüística al pin parental: Vox posa condicions a Prohens pels pressupostos

La formació també reclama el "rebuig explícit" del PP al repartiment de menors migrants a les comunitats que governen els populars

PalmaLa direcció estatal de Vox ha fet públic un document marc a partir del qual negociarà el suport als pressupostos de les comunitats governades pel PP, incloses les Illes Balears. Es tracta de deu eixos i tres "premisses" prèvies a la negociació. Vox condicionarà la negociació pressupostària a "la reversió de mesures de Vox derogades o congelades després de la sortida dels governs" autonòmics. En què es tradueix això a les Illes? Segons expliquen fonts del partit a les Balears, l'oficina lingüística de l'extrema dreta, l'aplicació del pin parental, la derogació de la Llei de memòria i la modificació de la llei perquè els menors puguin entrar als toros són entre les seves condicions. Amb tot, prioritzen damunt de tot la creació de l'oficina. Les mateixes fonts puntualitzen, a més, que l'esquema traçat per Madrid és preliminar i s'ha de traslladar als territoris.

Per tant, Vox no ha confirmat quines qüestions podrien significar una línia vermella a les Balears, sinó que interpreten aquestes condicions com un punt de partida. Sigui com sigui, arriben després que el Parlament aprovés a finals de setembre una Proposició No de Llei de MÉS per Mallorca gràcies a l'abstenció del PP, que rebutja la creació de l'Oficina de Garantia de la Llibertat Lingüística de Vox. A més, el PP també va votar recentment amb l'esquerra contra el pin parental de Vox.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu estatal de Vox, José Antonio Fúster, ha remarcat, a més, una altra condició inapel·lable de Vox, que és el "rebuig explícit" del PP al repartiment de menors migrants arreu de l'Estat. "A partir d'aquí, parlam de pressupostos", ha remarcat Fúster, tal com recull EFE. A més de a les Illes, Vox també negociarà el suport al PP a l'Aragó, Extremadura, Castella i Lleó, el País Valencià i Múrcia.

Vox també exigeix al PP la posada en marxa de plans de retorn dels menors migrants. També reclama mesures contra l'ocupació i els empadronaments il·legals; "rebaixes fiscals per a tots", mesures "a favor de la família, foment de la natalitat i accés a l'habitatge". En el mateix sentit, demana "avanços significatius en la qualitat dels recursos públics", retallades de subvencions al que consideren "xibets ideològics", la "defensa del camp i del món rural davant les imposicions verdes", la "derogació de mesures incompatibles amb la llibertat i la igualtat dels espanyols", inversió en sanitat i la "defensa de la unitat i integritat de la nostra nació".