Política 24/09/2024

Acusen de "discriminatòria" la promotora que veta la venda d'habitatges de luxe a la Colònia de Sant Jordi a residents

La formació Endavant critica que la clàusula que estableix l'empresa en els contractes de venda "exclou famílies i la joventut que intenta accedir a un habitatge digne"

ARA Balears
1 min
El grup municipal Endavant ha presentat una moció per al pròxim ple de l'Ajuntament.

PalmaEl grup municipal Endavant ha presentat una moció per al pròxim ple de l'Ajuntament de ses Salines per denunciar la pràctica "discriminatòria" de l'empresa promotora TM, que ha establert una "clàusula en els contractes de venda" de dos pisos de luxe a la Colònia de Sant Jordi que "prohibeix" la venda dels habitatges a residents fiscals a l'Estat, com va avançar l'ARA Balears.

L'agrupació ha demanat al Consistori que actuï com més aviat millor, ja que aquesta clàusula "exclou moltes famílies i, especialment, la joventut que intenta accedir a un habitatge digne", segons ha recollit Europa Press. En aquest sentit, el portaveu de la formació, Bernat Roig, ha considerat que aquesta pràctica "no només suposa una discriminació claríssima, sinó que també agreuja la crisi d'accés a l'habitatge que afecta les Balears, especialment a les zones costaneres".

La moció presentada reclama a l'Ajuntament que prengui mesures "fermes en defensa dels drets dels veïns". Així, exigeixen denunciar els fets davant l'Agència de Defensa dels Consumidors de les Balears perquè s'investigui si la clàusula imposada per la promotora vulnera els drets fonamentals, incloent-hi la discriminació per motiu de residència.

A més, demanen que l'Ajuntament presenti una denúncia davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per aclarir si aquesta pràctica infringeix les normatives sobre la lliure competència.

En la mateixa línia, Roig ha considerat que no es pot "permetre que l'habitatge es converteixi en un luxe reservat a estrangers mentre les famílies del municipi queden excloses". "Aquesta pràctica és il·legal i èticament reprovable", ha insistit.

stats