CAS FERNÁNDEZ DÍAZ

De Alfonso va pagar amb diner públic els viatges a Madrid per reunir-se amb Fernández Díaz

'Crític' revela que l'excap de l'Oficina Antifrau va gastar 1.500 euros en els dos desplaçaments, tot i que en va fer vint més a Madrid entre 2013 i 2015, un d'ells poc abans del 27-S

Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz
Ara
30/06/2016
2 min

BarcelonaEls desplaçaments del ja cessat Daniel de Alfonso per reunir-se com a cap de l'Oficina Antifrau amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es van pagar amb recursos de l'erari públic. Així ho ha revelat 'Crític' en una informació publicada aquest dijous en base al mateix llistat de relació de despeses per a actuacions externes. En concret, els viatges que coincideixen amb les dues gravacions tretes a la llum per 'Público', els dies 2 i 16 d'octubre, haurien costat en total més de 1.500 euros a la institució.

En concret, la motivació oficial d'aquests desplaçaments era "Relacions amb membres de l'Administració de Justícia". El primer va costar 600 euros, sumant-hi les dietes i l'allotjament –200 euros per una sola nit d'hotel–, mentre que el segon va pujar a 940,65 –amb 354,5 euros per a "atencions protocol·làries i representatives"–. A banda, però, De Alfonso va fer 20 viatges més a Madrid entre 2013 i 2015, un dels quals el 6 i 7 de setembre de 2015, quan quedaven 20 dies per al 27-S, el qual tenia com a motivació oficial "col·laboracions amb l'administració estatal".

'Público' lliura les gravacions a la fiscalia

Per altra banda, 'Público' ha lliurat a la Fiscalia General de l'Estat els arxius digitals d'àudio de les gravacions que aquest mitjà està difonent sobre les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso. Segons el mateix diari, es tracta d'un pen-drive de fons que conté dues converses mantingudes en el despatx del ministre i que ha lliurat a la Fiscalia amb un escrit de presentació, en el qual s'exposa que les gravacions "íntegres" van ser suposadament mantingudes els dies 2 i 16 d'octubre del 2014.

Els arxius d'àudio van ser rebuts en la redacció de forma "anònima", afegeix el diari en aquest escrit lliurat al costat de les gravacions "per si procedís realitzar d'ofici algun tipus d'actuació o diligència, sense fer valoració jurídica alguna sobre el seu objecte i contingut". Els responsables de 'Público' es van negar divendres a lliurar les gravacions a dos agents de la Policia Nacional que van acudir a la seva redacció sol·licitant els esmentats àudios, ja que aquests van acudir sense ordre judicial.

stats