Eleccions europees 2024
Política 28/06/2024

Alícia Homs, nomenada eurodiputada després de la renúncia de Teresa Ribera

Amb Rosa Estaràs, és l'única representant de les Illes a l'Eurocambra

2 min
Alícia Homs, durant la passada campanya electoral.

PalmaLa socialista mallorquina Alícia Homs ha estat nomenada aquest divendres eurodiputada després de la renúncia de la també socialista Teresa Ribera. Es converteix així amb Rosa Estaràs en l'única representant de les Balears a l'Eurocambra. Així, amb la publicació de l'acord de la Junta Electoral Central es procedeix a la proclamació de la senyora Alícia Homs Ginel com a candidata electa el Parlament Europeu a les eleccions celebrades el 9 de juny de 2024, per renúncia presentada per la proclamada electa la senyora Teresa Ribera Rodríguez.

Atesa la renúncia de Ribera, la Presidència de la Junta ha resolt acceptar-la i proclamar com a candidata electa Homs, per ser la següent candidata a la llista presentada pel PSOE a les eleccions celebrades el 9 de juny del 2024. D'aquesta manera, la mallorquina queda convocada perquè presti jurament o promesa d'acatament a la Constitució davant de la Junta Electoral Central dilluns que ve, el primer de juliol.

Alícia Homs al col·legi electorarl el passat 9J.

Fa un parell de dies, Ribera va confirmar que no recolliria l'acta d'eurodiputada i va assegurar que era el seu pla original. Ribera aspira a ser comissària i ocupar la cartera de l'Agenda Verda de la Comissió Europea, cosa que pot assolir sense haver de recollir l'acta.

Les eleccions europees van deixar el mapa de les Balears pràcticament tenyit de blau. El PP es va imposar en la majoria dels municipis de l'Arxipèlag, i hi inclou Palma, on el PP es va imposar com a primera força més votada, i va passar d'un percentatge de vot del 17,38% (25.040 vots) en els comicis anteriors al 35,07% (40.983) aquest 2024.

stats