Crisi PP-Vox
Política14/07/2024

Armengol demana a Prohens que posi fi als pactes PP-Vox: "Ha estat un fracàs absolut"

Ha criticat la gestió del PP i Vox en matèria de "memòria democràtica, llengua i cultura, i massificació turística", perquè ha motivat "el caos i la mobilització social”

This browser does not support the video element.

PalmaLa secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha instat Prohens a rompre els acords PP-Vox a les Balears a totes les institucions i a donar suport a la revocació de Gabriel Le Senne com a president del Parlament. "Vàrem dir fa un any que Vox no podia entrar a les institucions democràtiques, i el PP no ens va fer cas; ara es mostra que ha estat un fracàs absolut", ha dit. La també presidenta del Congrés ha criticat la gestió del PP i Vox en matèria de "memòria democràtica, llengua i cultura, i massificació turística", perquè ha motivat "el caos i la mobilització social".

Cargando
No hay anuncios

En un acte organitzat pels socialistes de Mallorca aquest divendres horabaixa a Muro, Armengol ha exigit que la sortida de Vox de les institucions vagi aparellada de la reversió de les "polítiques retrògrades" que han atacat una societat "que necessita polítiques de progrés". La dirigent socialista ha esmentat el Pla de segregació lingüística a les aules, que "PP-Vox han tirat endavant com a penyora dels ultradretans", sense que aquesta fita figuràs en el programa electoral del PP de les Balears. En el mateix pla ha situat la derogació de la Llei de memòria democràtica, el tràmit de la qual s'ha pres en consideració al Parlament, i que Armengol ha exigit aturar. "És vergonyós que a les Balears es derogui aquesta llei, mentre que la imatge que es dona del Parlament és la del seu president esqueixant un retrat de les Roges del Molinar", ha criticat. Per aquest motiu, Armengol creu "imprescindible" que Prohens maniobri per fer fora Gabriel Le Senne de la presidència del Parlament, "un fet que està a les seves mans, ja que només bastaria que el PP fes costat al procediment de revocació del president que ja s'ha posat en marxa".

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, la secretària general del socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, també ha intervengut en l'acte i ha titllat la sortida de la ultradreta dels governs autonòmics com una "bona notícia", tot i que Prohens a les Balears i Galmés a Mallorca "no semblen disposats a fer-la complir". "Galmés ha de treure l'extrema dreta del Consell i de tots els ajuntaments de Mallorca on governen plegats o amb acords, com Calvià, Llucmajor, Marratxí, Alcúdia i Palma", ha dit.