Política 18/07/2021

Armengol, en l'aniversari del cop d'estat del 36: "Davant qui vol sembrar l'odi, ni una passa enrere"

Aquest diumenge es compleixen 85 anys de l'alçament militar

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en declaracions a la premsa.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest diumenge, coincidint amb el 85è aniversari del cop d'estat del 18 de juliol de 1936, que "davant qui vol sembrar odi, ni una passa enrere".

Segons ha expressat la cap de l'Executiu en el seu compte de Twitter, avui es compleixen "85 anys del cop d'estat que va posar fi a la nostra democràcia i ens va dur 40 anys de foscor", en referència a l'alçament militar del 1936. Armengol ha conclòs el seu missatge exposant que "en dies com avui és més important que mai recordar que els drets i les llibertats es defensen dia a dia".

Cal recordar que aquest dissabte una trentena d'ajuntaments de Mallorca varen condemnar el cop d'estat. Així, més de la meitat dels municipis de Mallorca –33 dels 53– es varen adherir a la iniciativa de l'Associació Memòria de Mallorca per condemnar l'alçament militar del 36. L'Associació Memòria de Mallorca considera que aquesta efemèride de moment no ha rebut la condemna institucional que es mereix i, per aquest motiu, han organitzat "una campanya a escala municipal, perquè als pobles el que tothom té més a prop és l'Ajuntament". Amb només un mes de preparació, han aconseguit el suport de 33, resposta davant la qual es mostren "molt agraïdes".

stats