Política 25/05/2021

Armengol, sobre la pujada d'impostos del govern espanyol: "El nostre lema és que pagui més qui més tingui"

PP i Cs exigeixen al Govern que abaixi els tributs i adverteixen que no afectaran només als rics

2 min
Un treballador reparteix paquets per Palma

Palma"El nostre lema és que pagui més qui més tingui". Així ha defensat la presidenta del Govern, Francina Armengol, les mesures tributàries que ha inclòs el govern espanyol en el pla de reactivació i resiliència que ha enviat a Brussel·les i que, a més de plantejar una fiscalitat progressiva, inclou una reforma de les quotes dels autònoms. "Es tramita una reforma més global del sistema públic de pensions que inclou modificacions dels treballadors autònoms i que es fa perquè sigui sostenible i garanteixi l'equitat intergeneracional", ha recordat Armengol quan la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha criticat els plans de l'executiu de Pedro Sánchez. La presidenta s'ha mostrat favorable a "augmentar la progressivitat, tal com marca la Constitució espanyola". "Hi creim en aquest principi", ha afirmat.

Guasp ha criticat que el govern espanyol es dediqui a "asfixiar els autònoms i apujar impostos" en lloc de retallar despesa amb un deute públic que ja suposa "el 125% del PIB". "Tenim el govern més car de la història", ha continuat la portaveu taronja, a més d'assegurar que "no pot ser que els autònoms i les famílies paguin aquesta crisi". "Quants d'autònoms deixarà tirats? On són les ajudes?", ha demanat. "Ahir varen anunciar que es cobraran la segona quinzena de juliol, i això és culpa del govern Sánchez", ha afegit.

El president del PP balear, Biel Company, també ha carregat contra les mesures de l'executiu espanyol, i ha demanat a Armengol si "pensa fomentar una rebaixa fiscal que ajudi" als ciutadans. "El PSOE prepara una destralada fiscal com no s'havia vist mai. Apujarà el preu del llum, farà pagar peatges a les carreteres, aplicarà un impost als vehicles dièsel, apujarà les begudes ensucrades i apujarà les cotitzacions dels autònoms. És això el que entén com a fiscalitat progressiva", ha dit durant la seva intervenció. Company ha remarcat que "els impostos fan molt de mal a les rendes mitjanes i baixes" i ha criticat que l'executiu espanyol se centri a aconseguir més ingressos: "Quan es gestiona bé es pot llevar despesa supèrflua", ha continuat. "Si vol recuperar l'ocupació i l'activitat, el que ha de fer és abaixar impostos", ha sentenciat.

Armengol s'ha mostrat sorpresa perquè el PP demani coses contradictòries: "Volen augmentar la despesa en coses diverses i també demanen una rebaixa fiscal", ha subratllat, a més de retreure a Company que formàs part del "govern Bauzà", que "va apujar tots els impostos". A més, la presidenta ha remarcat que l'Executiu no ha apujat "cap impost a les classes mitjanes des del 2015".

stats