Roges del Molinar
Política 26/06/2024

Aurora Picornell i les Roges del Molinar entren al Parlament de Catalunya

Diputats del PSC, ERC i la CUP han exhibit fotografies de les mallorquines afusellades l'any 1937 després que Gabriel Le Senne esqueixés la imatge de Picornell al Parlament de les Balears

ARA Balears
1 min
Diputats de la CUP al Parlament català

PalmaDiputats del PSC, ERC i la CUP han exhibit aquest dimecres a la sessió convocada en substitució del primer ple d'investidura del Parlament català, fotografies d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar afusellades l'any 1937. Aquest fet s'ha produït després que el passat dimarts 18 de juny el president del Parlament, Gabriel Le Senne, esqueixàs la imatge de Picornell i expulsàs les diputades del PSIB, Mercedes Garrido i Pilar Costa, precisament per dur la imatge de les Roges.

Els parlamentaris han aferrat aquestes fotografies en els seus ordinadors portàtils o les han aguantat amb les mans en alguns moments de la sessió. Aquest ha estat el cas de la vicepresidenta del Govern en funcions, Laura Vilagrà, i de consellers com Tània Verge, Joan Ignasi Elena i Ester Capella quan ha intervingut el líder de Vox, Ignacio Garriga. Per la seva banda, la diputada de la CUP Laia Estrada ha fet referència a les Roges del Molinar i ha carregat contra el líder del partit ultra: "No esborraran la història del nostre poble".

stats