Brussel·les investiga José Ramón Bauzá per assetjament laboral
Un treballador del Parlament Europeu va presentar una denúncia l'estiu passat contra l'expresident del Govern
PalmaEl Parlament Europeu ha obert una investigació contra l'expresident del Govern i ara eurodiputat per Ciutadans, José Ramón Bauzá, per presumpte assetjament psicològic contra un treballador de l'oficina, segons ha avançat El Confidencial aquest dimecres. La denúncia es va fer l'estiu passat, i des de llavors és l'Eurocambra qui l'està gestionant. Des de la formació taronja han evitat fer valoracions d'aquest fet i es mantenen a l'espera de les conclusions de l'informe, explica Europa Press.
En declaracions al mitjà, Bauzá ha afirmat que confia "plenament" en la institució i espera que "es resolgui prest". Assegura que la denúncia "és una qüestió d'interpretació", ja que considera que se centra a determinar si la càrrega laboral a la seva oficina "és excessiva o no". El comitè especial de l'Eurocambra per aquests tipus de casos ha trobat indicis d'assetjament per part de Bauzá, tot i que la darrera paraula la tindrà la presidenta del Parlament Europeu, la maltesa Roberta Metsola, a partir d'un informe confidencial que reculli les conclusions finals.
El mateix diari sosté que, segons l'Eurocambra, l'assetjament psicològic comprèn un marc molt ampli, ja que seria "tota conducta impròpia que es produeixi durant un temps, sigui repetitiva o sistemàtica, i comporti conductes físiques, llenguatge parlat o escrit, gestos i altres actes dolosos i que puguin atemptar contra la dignitat o la integritat de qualsevol persona". Per tant, alguns dels aspectes, com els gestos, serien difícils de provar, per exemple.
El Qatargate
No és l'única polèmica que ha esquitxat Bauzá en els darrers mesos. El passat desembre es va veure embolicat en l'escàndol de l'Eurocambra pel presumpte cas de suborns de Qatar, el conegut com a Qatargate. L'expresident del Govern, que liderava el Grup d'Amistat de la Unió Europea i Qatar, amb l'objectiu de defensar les relacions entre els dos territoris, va anunciar que suspenia el grup "davant els greus fets" que sortien a la llum. Tot i la polèmica, no està formalment investigat per corrupció.
Cal recordar que Bauzá va arribar al Parlament Europeu el 2019 per Ciutadans, després d'abandonar el PP, partit amb el qual va presidir el Govern (2011-2015) i va ser senador autonòmic (2015-2019). A l'Eurocambra és membre de la Comissió de Transports i Turisme, la comissió especial sobre la pandèmia i de la delegació per a les relacions amb la península Aràbiga.