Partits

Carlos Carrizosa dimiteix com a líder de Ciutadans

Defensa en una carta a la militància que hi ha d'haver "reformes profundes"

ARA
2 min
Carlos Carrizosa valorant els resultats electorals.

BarcelonaEl resultat de les eleccions del 12 de maig encara porta conseqüències. Segons fonts consultades per Europa Press, el fins ara líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha dimitit com a cap de files del partit aquesta setmana, després que la formació quedés en els passats comicis fora del Parlament.

Carrizosa ho ha comunicat en una carta als militants, on explica que el 12-M obliga a plantejar "reformes profundes" al partit taronja, ja que la formació ha passat de guanyar les eleccions catalanes el 2017 a desaparèixer del Parlament. "No em desvinculo de Ciutadans i seguiré aportant i ajudant amb lleialtat en allò que se'm demani, donant suport com a militant a tots aquells que, de forma generosa i despresa, vulguin impulsar aquest projecte únic a Espanya", assegura Carlos Carrizosa a la carta.

També agraeix el suport personal rebut, expressa el seu orgull per haver representat Cs i afirma entrar en una nova etapa personal i professional en què manté "la mateixa determinació d'ajudar aquest partit i la seva gent", com fa des del 2006.

Menys vots que el Pacma

Carrizosa pren aquesta decisió després d'haver aconseguit, només, el 0,72% dels vots a les passades eleccions catalanes. Ciutadans, en aquesta cita a les urnes, va obtenir 22.481 suports i va quedar lluny d'entrar al Parlament, amb menys suports que el Pacma. El contrast és total si es compara amb els resultats que Inés Arrimadas, en el moment més àlgid del Procés, va obtenir a les eleccions del 21 de desembre del 2017. Va quedar en primera posició, amb 1,1 milions de vots, el 25,35% dels sufragis i 36 diputats. Un resultat, però, que va durar poc: només quatre anys després, als comicis del 14 de febrer del 2021, Ciutadans ja va perdre trenta diputats: va obtenir 158.606 vots, el 5,56% dels sufragis i 6 escons.

A més, si a les eleccions catalanes s'hi suma la desaparició al Congrés dels Diputats a les passades eleccions generals del 2023 i l'últim resultat als comicis a l'Eurocambra, en què Ciutadans també va desaparèixer del mapa, s'evidencia que el partit taronja està en procés d'extinció.

stats