L'entorn de Garamendi acusa Joan Rosell de fer un "holocaust" per "catalanitzar" la CEOE

Un informe anònim enviat als vocals de la patronal durant la campanya acusa Rosell de tenir independentistes al seu equip i de tebiesa en el discurs sobre la unitat d'Espanya

L'informe, al qual ha tingut accés l'ARA, acusa Rosell de dur a terme un "holocaust" i una "neteja ètnica" a la CEOE
Mariona Ferrer I Fornells
17/12/2014
3 min

MadridGuerra bruta a la CEOE. Detractors de l'actual president de la CEOE, Joan Rosell, que aquest dimecres ha estat reelegit al càrrec, han enviat un informe anònim durant la campanya titulat "Joan Rosell i el desastre de la CEOE", en què denuncien una suposada "catalanització" de la patronal els últims anys. L'informe, al qual ha tingut accés l'ARA, acusa Rosell de dur a terme un "holocaust" i una "neteja ètnica" a la CEOE des que va ser escollit el 2010 i de tenir "independentistes" al seu equip, a més de "tebiesa" en la defensa de la unitat d'Espanya.

L'informe s'ha enviat durant la campanya a diferents vocals i hauria arribat al costat d'una carta del rival de Rosell en les eleccions d'aquest dimecres, el president de Cepime, Antonio Garamendi, però en sobres separats. En el text, també acusa Rosell d'estar empetitint l'organització i de no dur en regla els comptes, sobretot pel que fa la patronal catalana Foment del Treball. "La CEOE ha arribat a pagar tot un any el cost de la calefacció de la seu de Foment a la Via Laietana barcelonina", diu el document. També matisa una i altra vegada que Rosell està vinculat amb persones esquitxades en casos de corrupció com el fins fa poc president de la patronal madrilenya CEIM Arturo Fernández, que va dimitir per haver utilitzat targetes 'black'. Se cita, a més, Jesús Terciado i Joan Gaspart.

L'entorn proper del president de la CEOE considera que es tracta d'una "vertadera guerra bruta al català". Darrere de l'informe, segons les mateixes fonts, hi hauria l'equip que va acabar expulsant Rosell quan va arribar a la presidència i que hauria volgut recuperar quota de poder amb l'elecció del president de Cepime.

Posició "ambigua" amb Catalunya

Sobre el dret a decidir, acusa Rosell d'"ambigüitat" i d'haver perdut pes a Europa. "No es coneixen en aquest quatre anys –els de mandat de Rosell– declaracions de la CEOE en contra dels processos secessionistes ni a favor de la Constitució, tot i que una majoria aclaparadora dels seus òrgans de govern voldria fer-ho. Però si el president ho impedeix, aquests pronunciaments són impossibles", conclou el document de 13 planes, sense firma, i un "confidencial" a la portada. Abans inclou un petit títol sobre la "unitat d'Espanya" en què lamenta que, després del 9-N, Rosell declarés que "milions de catalans s'havien pronunciat i que el govern central no podia obviar les seves aspiracions".

L'informe considera que les institucions catalanes actualment són molt "dèbils" i acusa Rosell d'estar manat per "un simple president autonòmic", a diferència dels seus predecessors, que "en el passat van posar i treure presidents del govern [central] i caps de l'oposició, responsables econòmics, ministres i tot tipus de càrrecs".

Rosell, "decebut"

En el seu primer discurs després de ser reelegit, Rosell ha denunciat "impediments" durant la seva campanya. "No és ètic confondre amb mentides i calúmnies, amb informes que no porten enlloc", ha dit. "Estic decepcionat amb alguns i agraït amb molts", ha afegit, i defensa que durant els últims anys la "transparència" ha estat la tònica del seu mandat, "agradi o no".

Garamendi defensa que la campanya "ha estat neta"

Preguntat pel document, Garamendi ha defensat que "la seva campanya ha estat neta" i que només ha parlat "d'idees i projectes". "No entro en més temes perquè ni ho considero", ha afegit. L'entorn del president de Cepime diu que fa unes setmanes els van dur l'informe i el van rebutjar.

stats