Política16/09/2019

MÉS, disposat a denunciar el govern espanyol encara que es convoquin eleccions

El PSIB votarà a favor de l'esmena dels ecosobiranistes per reclamar a l'Estat els 177 milions que deu a les Balears

Ara Balears

PalmaMÉS denunciarà l'Estat si dia 1 de novembre no ha pagat els 177 milions d'euros que deu a les Balears encara que es convoquin eleccions generals. "Hi hagi govern en funcions o no, cal tenir una data límit per finalitzar la via de les negociacions", ha explicat a l'ARA Balears la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar. "Aquests doblers s'han de cobrar el 2019. I, malgrat que PSIB i Podem volien esgotar la via del diàleg, aquesta no podia ser infinita", ha afegit.

Campomar ha assegurat que el suport a l'esmena dels ecosobiranistes no era moneda de canvi per votar a favor de la proposició no de llei del PSIB i Podem relativa al pagament dels 177 milions. "Vàrem parlar amb el PSIB el cap de setmana i els vàrem deixar clar que nosaltres votaríem a favor de la PNL, però que no era realista sense límits", ha apuntat Campomar. Segons la diputada ecosobiranista, aquesta situació demostra que, "malgrat que a Madrid hi ha un govern del mateix color polític, ens continuen considerant un lloc d'on treure benefici".

Cargando
No hay anuncios

El PSIB votarà a favor de l'esmena de MÉS per dur el govern espanyol als tribunals si no paga els 177 milions d'euros que l'executiu estatal deu a les Balears abans del pròxim 1 de novembre.

La portaveu socialista, Silvia Cano, ha anunciat aquest dilluns que el PSIB votarà a favor en el ple del Parlament d'aquest dimarts de l'esmena que els ecosobiranistes han fet a la proposició no de llei dels socialistes i Podem. D'aquesta manera, es donarà un termini de 45 dies a l'executiu per pagar els doblers corresponents a les bestretes del sistema de finançament i la part proporcional de la recaptació de l'IVA. "Aquests recursos són irrenunciables", ha indicat Cano.

Cargando
No hay anuncios

Cano ha instat el PP i a la resta de grups de l'oposició a actuar amb "altura de mires", tant pel que fa a aquesta reivindicació com per la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, per donar explicacions sobre el finançament de les Balears.

Per la seva banda, Joana Aina Campomar, ha assegurat que els ecosobiranistres volen un compromís d'"estudiar altres possibilitats" per forçar el govern espanyol a complir amb el pagament en cas que la negociació no fructifiqui en els pròxims 45 dies.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu del grup de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha apuntat que pesa més la dificultat del PSOE per pactar amb partits independentistes catalans abans de la sentència del judici del Procés que les seves diferències amb Podem.

Ciutadans demana a Rosario Sánchez explicacions sobre les retallades

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, ha demanat aquest dilluns la "compareixença urgent" de la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, perquè expliqui "d'on pensa retallar els pressupostos d'aquesta legislatura" i deixi de parlar d'uns "pressupostos prudents". Pérez-Ribas ha remarcat que les conselleries "no volen fer retallades", i ha retret a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que justifiqui "la contractació de nous assessors" i que "augmenti el nombre de quiosquets".

Cargando
No hay anuncios

Pérez-Pérez Ribas ha remarcat que, quan falta poc temps per a unes hipotètiques eleccions estatals, "Balears té un desfasament de 500 milions" que va provocar "la mala gestió econòmica de la presidenta Armengol". "El president Pedro Sánchez ha girat l'esquena a les Balears per aliar-se amb els catalans", ha conclòs.

Cargando
No hay anuncios