Son Pardo
Política 17/05/2024

Els ciutadans de Palma tornaran a pagar pel cas Son Espases, denuncia MÉS

La formació fa saber que els 5,3 milions d'euros, que ara l'Ajuntament ha de tornar, corresponen a un avançament dels doblers demanat pel PP de Catalina Cirer per comprar el solar de Son Espases

ARA Balears
2 min
El deute de Son Espases representa el 52% del que resta de l’època Matas.

PalmaMÉS per Mallorca ha lamentat aquest divendres que els ciutadans de Palma tornin a pagar pel cas de Son Espases. Segons han informat, la portaveu del govern municipal Mercedes Celeste (PP) va relacionar aquest dijous el nou Pla general amb la devolució d'un dipòsit de cinc milions d'euros als propietaris d'uns solars situats devora l'Hipòdrom de Son Pardo. La formació ecosobiranista diu que aquesta és una informació que va ser "distorsionada de manera intencionada" per part de la regidora i que "no té res a veure amb els fets". Segons expliquen, l'origen del pagament del dipòsit, que ara s'ha de retornar, prové d'un avançament que el PP de Catalina Cirer va demanar als propietaris dels terrenys de Son Pardo. Així, diuen, la intenció de Cirer era disposar d'aquests doblers per pagar el solar de l'hospital Son Espases. "Un fet del tot insòlit i irregular, ja que un pagament per aprofitament dels terrenys s'acostuma a fer una vegada se n'ha aprovat el Pla parcial", comenten.

Des de MÉS, diuen que es demostra que si el PP no hagués demanat aquest avançament i hagués seguit el procés habitual, aquests doblers "mai s'haurien ingressat i ara no s'haurien de retornar". Per tant, censuren que el Partit Popular va negociar de manera "totalment irresponsable" l'avançament d'aquest dipòsit abans de l'aprovació del Pla especial. Per als ecosobiranistes, el més greu és que, amb la compra d'aquest solar, va començar un dels casos de corrupció "més importants" de les Illes Balears, amb resultat del qual un president del Govern del PP va ser condemnat a presó. "Un capítol que va ser molt costós per a les butxaques dels ciutadans i que, a hores d'ara, encara continuen pagant", diuen.

Posteriorment, el Departament de Recursos Hídrics del Govern va canviar la delimitació del Pla inundable, la qual cosa va paralitzar la tramitació del Pla parcial dels terrenys de Son Pardo, que es trobava en un estat molt avançat. El canvi ocasionat ha comportat que, ara, els propietaris reclamin el retorn d'aquests doblers, avançats en el seu moment a petició del PP.

En el futur, el dipòsit es podria recuperar

Segons critiquen, en les seves declaracions, Celeste no va explicar que, en un futur, aquest import, corresponent al dipòsit avançat en concepte d'aprofitament, es podria recuperar una vegada l'Ajuntament aprovi el nou Pla parcial. MÉS per Palma considera molt greus aquests fets. La formació afirma que no es pot tolerar que càrrecs amb responsabilitat de govern de tanta transcendència, com Mercedes Celeste, "utilitzin la seva posició per mentir i desinformar". "O bé Celeste no sabia de què parlava, o bé mentia obertament", assenyalen.

stats