Cas Koldo
Política20/05/2024

La Comissió del Congrés sobre mascaretes cita Prohens el 27 de maig

L'actual ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, compareixerà el 10 de juny

ARA Balears

PalmaLa comissió del Congrés que investiga els contractes d'emergència per a la compra de material sanitari en pandèmia ha citat per al pròxim 27 de maig a la presidenta del Govern, Marga Prohens, i pel 10 de juny, l'actual ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, en la seva condició d'expresident de les Canàries.

Així ho ha decidit aquest dilluns la mesa de la comissió, segons ha recollit Europa Press, en què el PSOE i Sumar tenen majoria, que ha optat per continuar la investigació pel vessant balear del cas Koldo per, després de les eleccions europees, iniciar les investigacions sobre la contractació per part de l'anterior canari de l'empresa vinculada a aquesta presumpta trama per la qual s'investiga, entre d'altres, l'exassessor del Ministeri de Transports Koldo García.

Cargando
No hay anuncios

Segons ha detallat el president de la comissió, Alejandro Soler Mur, el pròxim dilluns les compareixences arrancaran al matí amb la de l'actual director del Servei de Salut de les Balears, Javier Ureña. A la tarda, hi acudiran la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antonia María Estalleras, i a las sis de l'horabaixa ho farà Prohens.

Segona jornada dedicada a les Balears

A tots ells se'ls interrogarà sobre l'expedient de reclamació presentat contra Soluciones de Gestión per part de l'Executiu. L'anterior Govern va iniciar un procediment per reclamar a l'empresa de la trama Koldo 2,6 milions dels 3,7 que va pagar per les seves mascaretes en haver rebut material d'inferior qualitat al que varen comprar, però ara l'Executiu ha presentat una nova reclamació per la totalitat dels doblers abonats el 2020.

Cargando
No hay anuncios

Ja el 10 de juny, la comissió del Congrés se centrarà en el cas de les Canàries i escoltarà, en primer lloc, l'exviceconseller de Presidència Antonio Olivera i després l'expresident autonòmic. El govern d'Ángel Víctor Torres va adjudicar a Soluciones de Gestión quatre contractes per 12,3 milions d'euros.

A més, la Fiscalia Europea investiga els contractes que les Canàries van tancar amb l'empresa RR7 United per valor de 4 milions d'euros per l'adquisició d'un milió de mascaretes. A principis d'aquest mes, la Policia Judicial va registrar la seu del Servei Canari de Salut a la recerca de documentació sobre aquest cas.