Cas Koldo
Política17/05/2024

La comissió d'investigació de les mascaretes del Parlament aprova habilitar els dissabtes i avançar les conclusions

Amb la modificació del pla de feina, les compareixences finalitzaran el 3 de juny, en lloc de fer-ho dia 7

ARA Balears

PalmaLa comissió d'investigació de les mascaretes del Parlament ha aprovat modificar el pla de feina, de manera que s'han canviat les dates d'algunes de les compareixences previstes, habilitar els dissabtes per fer sessions de la comissió i avançar la presentació de conclusions al 5 de juny. Així ho ha acordat la sessió de comissió d'aquest divendres, segons ha recollit Europa Press, a instàncies del PP i de Vox i amb els vots a favor de les dues formacions i els vots en contra del PSIB i MÉS per Mallorca. La data límit per presentar les conclusions s'ha avançat al 5 de juny a les 14 h, quan estava prevista per al 7 de juny. D'aquesta manera, la comissió es reunirà el pròxim 7 de juny per aprovar-les.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a les compareixences, estava previst que finalitzassin el divendres 7 de juny però, amb la modificació del pla de feina, acabaran el 3 de juny. S'han canviat les dates de diferents compareixents i s'ha afegit un dia, el dissabte 1 de juny, que disposarà de dos compareixents.

Concretament, s'han canviat les dates de les compareixences d'Antonio Mascaró (prevista per al 4 de juny i que ara està citat el 20 de maig), Joan Gual de Torrella (del 27 al 28 de maig), Laura Montserrat (del 27 de maig al 3 de juny), Juan Carlos Cueto Martín (del 20 al 28 de maig), Javier Hidalgo (del 7 de juny al 28 de maig) i Antoni Costa i Javier Ureña (del 7 de juny al 3 de juny). D'altra banda, Daniel Sierra, citat el dilluns vinent, 20 de maig, ha informat que no compareixerà.

Cargando
No hay anuncios

Amb tot, la llista completa de compareixents pactada la formen Manuel Palomino (14 de maig), Arturo Molina, Beatriz Orejudo, José Miguel Pérez i María Alemany (17 de maig), Víctor de Aldama, Antonio Mascaró i Íñigo Rotaeche (20 de maig), Jaume Far (21 de maig), Koldo García, José Luis Ábalos, Iago Negueruela i Patricia Gómez (24 de maig), Rosario Sánchez, Joan Gual de Torrella, Concepción Saavedra i Emiliano García-Page (27 de maig), Juan Carlos Cueto Martín i Javier Hidalgo (28 de maig), Francina Armengol, Marc Pons, Juli Fuster i Rafael Marcote (31 de maig), María Isabel Berga i Ignacio García (1 de juny), Israel Pilar, María Somalo, Laura Montserrat, Javier Ureña i Antoni Costa (3 de juny).

D'altra banda, la comissió d'aquest divendres ha aprovat per unanimitat retirar del pla de feina la documentació relativa a l'Expedient d'adjudicació de compra de l'empresa Soluciones de Gestión i Apoyo a Empresas S.L. per part de Ports de l'Estat'.

Cargando
No hay anuncios

El PSIB acusa el PP i Vox d'"electoralistes"

El PSIB ha acusat el PP i Vox de voler aprovar les conclusions de la comissió abans de les eleccions europees, que es duran a terme el pròxim 9 de juny. Així, el portaveu socialista, Iago Negueruela, ha considerat que la modificació del calendari "no permet fer feina amb serietat i rigorositat".

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha lamentat que es proposi un funcionament "totalment diferent", ja que, amb aquests nous terminis, ha assegurat, no es podran afegir més compareixences ni requerir més documentació. "Donar entre dia 3 i dia 5 per elaborar les conclusions no és fer allò que ens havíem encomanat", ha dit.