Turisme
Política10/05/2024

El Consell d'Eivissa enllesteix la proposició de llei per limitar l'entrada de vehicles

El Parlament balear serà qui decidirà si aplica la proposta eivissenca

ARA Balears

PalmaEl Consell d'Eivissa ha aprovat aquest divendres elevar al Parlament una proposició de llei per la tal de controlar l'afluència de vehicles a l'illa. Un cop aprovada aquesta proposta, el president del Consell Insular eivissenc, Vicent Marí, ha assegurat que és una mostra que per al seu govern "l'objectiu comú està i ha d'estar sempre per sobre dels interessos privats". A més, ha recordat que aquesta proposta és fruit de molts de mesos de feina (hi treballen des del 2020), de reunions, consultes i estudis.

La normativa està dividida en dos capítols. En el primer es detallen les mesures que es pretenen aplicar per a la regulació de fluxos turístics i de mobilitat sostenible basada en els principis de necessitat, eficàcia o de no discriminació. D'altra banda, en el segon capítol, es regulen els períodes i limitacions de l'entrada i s'inclou un règim d'excepcions per preveure situacions diferencials, i s'incorporen excepcions específiques per garantir la mobilitat entre les Pitiüses. També faculta el Consell a crear un distintiu que permeti identificar els vehicles exceptuats d'aquesta limitació.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa al sostre de vehicles que poden entrar a l'illa, la proposta marcarà que serà el Consell d'Eivissa qui fixi aquesta dada anualment o cada dos anys. A més, també serà l'encarregat de determinar quines seran les sancions per incomplir la normativa.

Amb tot, Vicent Marí ha destacat que "és una mesura pionera" i que el principal objectiu no és altre que ordenar l'afluència turística amb mesures que millorin l'entorn, la qualitat de vida de la població i la preservació de la imatge i la sostenibilitat.