Local
Política21/05/2024

El Consell de Menorca atribueix a una "distracció" la contractació il·legal d'un càrrec de confiança de Vox

El càrrec de Vox havia presentat una declaració de compatibilitat prèvia i tots els que van revisar la seva proposta van entendre que "complia els requisits"

ARA Balears

Palma"No hi ha més cera que la que crema". Així s'ha expressat el president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, que ha atribuït a "una distracció, un error de tots" la contractació il·legal del càrrec de confiança de Vox a la institució per gestionar l'acompanyament digital a la xarxa de biblioteques. En una compareixença instada per l'oposició, Vilafranca ha admès que ni les tècniques que van avaluar l'única oferta presentada ni el director insular de Cultura, que va signar el contracte, es van adonar que la persona escollida "era incompatible".

El càrrec de confiança de Vox havia presentat una declaració de compatibilitat prèvia i tots els que van revisar la seva proposta van entendre que "complia els requisits". Vilafranca ha avançat que es realitzaran els tràmits jurídics i administratius pertinents per declarar "nul" el contracte i poder encarregar aquesta tasca a un altre professional.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, l'expresidenta i portaveu socialista Susana Mora ha acceptat les explicacions del president, però ha lamentat que, en lloc d'admetre l'error des del principi, responen amb evasives i "s'alimenta la suspicàcia" de veure com, per exemple, la consellera de Vox els ha votat avui "totes les propostes al ple, inclosa la referida a l'agenda urbana". El portaveu de Més, Josep Juaneda, ha culpat directament de l'error material el director insular de Cultura.