Emergència social
Política29/09/2023

El Consell de Menorca limita la gratuïtat del bus públic per a l'any 2024

Manté les bonificacions per a estudiants, aturats en risc d'exclusió i discapacitats

Iván Martín

MAÓLes polítiques en matèria de mobilitat tornaran a viure un canvi de rumb després de la decisió del Consell de Menorca de limitar la gratuïtat del transport públic amb vista a l'any que ve. La màxima institució insular eliminarà el finançament que complementava l'aportació del govern espanyol i a partir de gener tornaran les tarifes establertes abans de la pandèmia, amb bonificacions als col·lectius més vulnerables.

La proposta del Consell és mantenir les bonificacions per als estudiants menors de 22 anys; fins als 30, en cas que estudiïn en altres municipis; jubilats; aturats en risc d'exclusió i persones amb discapacitat. La mesura contrasta amb la intenció de l'executiu anterior: la formació que gestionava el departament, Més per Menorca, s'havia compromès a mantenir la gratuïtat com a mínim un any més.

Cargando
No hay anuncios

De fet, els sobiranistes consideren que la gratuïtat en el servei d'autobús ha permès augmentar substancialment el nombre d'usuaris, circumstància que repercuteix directament en el nombre de vehicles en circulació per les carreteres de l'illa. És per això que Més denuncia que, davant l'emergència climàtica i l'elevada inflació que pateixen totes les famílies, no és el moment adequat per eliminar la gratuïtat del servei.

Segons Més per Menorca, es demostra una altra vegada que el PP "no està al costat de les classes mitjanes i baixes, sinó que les seves mesures van encaminades a precaritzar els serveis públics i afavorir els més rics, com ha fet amb l'impost de successions".