Parlament
Política15/05/2024

El conseller d'Empresa compareixerà per la contractació d'una empresa de detectius privats per cercar micròfons al seu despatx

La Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament ha donat llum verda a la sol·licitud de compareixença d'Alejandro Sáenz de San Pedro

ARA Balears

PalmaEl conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, compareixerà per la contractació d'una empresa de detectius privats per sistemes d'escolta o micròfons a les oficines de la Conselleria. La Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament ha donat llum verda a la sol·licitud de la seva declaració en seu parlamentària. La petició de compareixença la va tramitar el grup parlamentari de MÉS per Mallorca i ha tirat endavant aquest dimecres amb l'aprovació de tots els diputats que n'integren la comissió.

Aquesta sol·licitud ve motivada per la despesa de 4.235 euros que va fer el departament de Sáenz de San Pedro per a aquesta comesa i les "contradiccions" en què MÉS considera que van incórrer els membres del Govern en donar explicacions sobre aquest assumpte. En un principi, el portaveu del Govern, Antoni Costa, assegurà que la contractació dels detectius responia a la recomanació de la Policia Nacional. Més tard, però, des del mateix Govern van admetre que la contractació havia estat motivada per una conversa interna amb un comandament policial.

Cargando
No hay anuncios

Per altra banda, les conclusions de la indagació, recollides en un informe intern, van determinar que en aquell moment no hi havia micròfons, però sí que n'hi podria haver, segons va dir Costa en el seu moment.