Polèmica
Política 09/08/2024

El conseller de Vox investigat per explotació laboral es desmarca de l'empresa denunciada

El govern espanyol ha obert una investigació sobre l'empresa de Toni Gili

ARA Balears
1 min
El portaveu de Vox, Toni Gili

PalmaEl portaveu de Vox al Consell de Mallorca, Toni Gili, s'ha desmarcat aquest divendres de l'empresa agrària de Mallorca denunciada per suposada explotació laboral: "S'han difós vincles inexistents". Així ho ha expressat en un missatge a xarxes socials arran de la notícia publicada per elDiario.es, en què es recullen les denúncies de temporers que treballen a l'empresa. Al compte d'X, Gili ha lamentat que s'estigui desviant "l'atenció del que veritablement importa".

Gili ha rebutjat així el seu vincle amb l'empresa, com també ho va fer quan es va assenyalar la companyia–integrada per diferents societats– per rebre subvencions per a la retolació en català que ell havia criticat al Consell.

En un comunicat distribuït pel seu partit ha negat "categòricament qualsevol dret de propietat sobre l'empresa al·ludida". Amb tot, a la pàgina web de l'empresa, Gili, que és enginyer tècnic agrícola, apareixia com a soci i responsable de l'àrea d'innovació i producció de verdures.

L'apartat corresponent de la web ja no està disponible. En el seu currículum publicat a la pàgina del Consell de Mallorca no apareix l'empresa en la seva experiència professional, ja que només s'hi va fer constar un genèric "diversos".

stats