Parlament
Política13/09/2023

La consellera de Presidència anuncia una auditoria a IB3 i carrega contra Manresa: "Va a la seva"

La consellera assegura que l'anàlisi de la situació de la radiotelevisió autonòmica es posarà en marxa al setembre

ARA Balears

PalmaLa consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, ha anunciat aquest dimecres en comissió parlamentària que preveu impulsar una auditoria a IB3. "Es varen anunciar unes auditories planificades" que es posaran en marxa a partir del setembre, ha explicat en resposta a una intervenció del diputat del PSIB Marc Pons: "La de l'ens de radiotelevisió està pendent". Estarellas ha carregat contra l'actual director general de l'ens, Andreu Manresa: "Va a la seva, no sabem res, no respon".

"Resulta que no hi ha ni gerent, perquè la gerent se'n va anar cansada, esgotada, perquè no hi havia manera", ha insistit la consellera: "Tenim un ens que no té director de recursos humans, amb totes les categories personals fora cobrir, no sabem ni a qui demanar explicacions". Tot i insistir que no té "res" contra Manresa, Estarellas ha advertit que "ha de decidir cap on vol anar". La consellera ha assegurat que no està "contra la independència de l'ens". "No volem controlar-ne la imparcialitat, ni la línia que ha de tenir des del punt de vista programàtic i editorial, però la nostra obligació és donar-hi estabilitat", ha afirmat.

Cargando
No hay anuncios

La diputada del PP Cristina Gil també ha carregat contra Manresa durant la comissió. "És un càrrec públic nomenat i revalidat pel Pacte", ha dit. "Després de vuit anys, cal fer canvis", ha subratllat. Gil ha criticat Manresa a causa de la polèmica pel debat electoral de les eleccions del 28 de maig, quan va plantejar canviar les condicions del programa que ja s'havien pactat amb els partits. "Urgeix una auditoria de la situació de l'ens, conèixer-ne la situació contractual i la situació del procés d'internalització", ha remarcat la parlamentària.