Ple del Parlament
Política12/09/2023

La consellera Vidal amenaça Pons (PSIB) amb una querella si la vincula al fons d'inversions rere Metrovacesa

La responsable d'Habitatge nega saber ni "pronunciar" el nom d'AEW

A.M.

PalmaLa consellera d'Habitatge, Marta Vidal, ha negat aquest dimarts en el ple cap mena de relació amb AEW, el fons que tenia previst comprar els pisos de Metrovacesa, i ha assegurat que no en sap "ni pronunciar" les sigles. En resposta a una pregunta parlamentària del diputat del PSIB Marc Pons, que ha acusat Vidal de "beneficiar" el fons amb la seva gestió, ha advertit que prendrà accions legals contra qui insinuï que manté algun tipus de connivència amb aquesta empresa. "El pròxim dia que digui això, li fotré una querella", ha dit a Pons durant la sessió de control al Govern.

Pons ha demanat a la consellera que aclarís la seva relació amb el fons d'inversió, ja que, ha assegurat, la decisió del Govern de fer marxa enrere en la compra dels habitatges iniciada pel Govern de Francina Armengol li ha fet guanyar "vuit milions d'euros". El socialista ha insistit a la consellera que, tot i no conèixer el nom del fons, "s'hi ha reunit" i "li envien correus". Ho ha dit en referència a un contacte entre un representant d'AEW amb Vidal quan aquesta encara no era consellera, quan aquest l'hauria telefonat per demanar-li una reunió. El Govern va negar llavors tenir cap relació amb el fons inversor i va dir no saber com aquest representant havia aconseguit el telèfon de Vidal, que segons la versió de l'Executiu es va limitar a instar-lo a dirigir-se a la Conselleria, ja que ella encara no havia estat nomenada.

Cargando
No hay anuncios

"L'escàndol de Metrovacesa no és meu, és seu", ha remarcat la consellera: "S'anava en contra dels mateixos informes jurídics". En aquest sentit, ha insistit que "el resultat" de la seva gestió al capdavant del departament "està per veure", mentre que la de l'Executiu anterior va estar marcada per l'"increment de preus i la manca d'habitatge".

Vidal també ha rebut crítiques de l'oposició després que se sabés que la Direcció General de Transports va reservar una plaça pública de pàrquing per al seu vehicle privat. La consellera ha negat haver-se "apropiat" de la plaça d'aparcament i ha dit que es va assabentar que se li havia reservat quan ho va "llegir al diari". "Esper que sigui una cortesia mal entesa d'algú", ha exposat, insistint que s'estan "investigant" els fets.