Turisme
Política15/10/2024

Cort incrementa el pressupost de promoció turística en ple debat sobre la massificació

L'Ajuntament ha aprovat un augment de 295.000 euros per a la Fundació Turisme Palma 365

ARA Balears
i ARA Balears

L'Ajuntament de Palma va aprovar ahir dilluns augmentar 295.000 euros el pressupost per a la Fundació Turisme Palma 365, del qual una gran part va destinada a reforçar accions de promoció turística, fet que ha provocat queixes entre l'oposició, ja que arriba en ple debat sobre la massificació i els seus efectes en la població local.

La mesura, aprovada amb els vots del PP i Vox, farà créixer el pressupost de la fundació fins als 1,6 milions d'euros gràcies als romanents municipals. Amb l'increment reforçaran la inversió publicitària a la fira turística de Madrid (Fitur), patrocinaran el Palma Futsal, destinaran fons a l'equip Challenge ciclista i finançaran una campanya fora de la temporada alta i una altra per guanyar turistes al mercat dels Estats Units.

Cargando
No hay anuncios

El PSOE, MÉS i Unides Podem varen votar-hi en contra. El portaveu socialista Xisco Ducrós va retreure al PP que "la primera decisió" en matèria de turisme hagi estat incrementar-ne el pressupost, mentre que Neus Truyol de MÉS ha plantejat fer servir els romanents per comprar habitatges socials. Per la seva banda, Vox havia votat prèviament en contra de l'augment, però finalment va canviar d'opinió amb l'argument que la Fundació ja havia previst les mesures.

El regidor de Turisme de Cort, Javier Bonet, va justificar la decisió assegurant que el PP no està fomentant l'arribada de turistes sinó "seleccionant-ne" el tipus amb aquestes accions.

Cargando
No hay anuncios

Les polítiques de suport de Cort al turisme arriben només uns mesos després que 50.000 persones es manifestassin contra els efectes de la massificació a Palma sota l'organització de l'entitat Menys Turisme Més Vida i que ha forçat el Govern de Prohens a prometre mesures contra la saturació que empitjora el nivell de vida dels residents.