Partits
Política23/09/2024

Els crítics de Vox a les Balears demanen la dimissió de Cañadas com a portaveu del grup parlamentari

L'acusen de faltar-los al respecte, difamar-los i tenir un "absolut desconeixement" de l'activitat parlamentària

ARA Balears

PalmaIdoia Ribas i Sergio Rodríguez exigeixen a Cañadas que dimiteixi com a portaveu del grup parlamentari de Vox. Segons ha avançat Última Hora i ha pogut confirmar l'ARA Balears, el motiu d'aquesta petició és la denúncia que han fet a través d'un document intern al qual ha tingut accés aquest diari on asseguren que es va referir a ells de manera despectiva el passat 3 de setembre, durant la Junta de portaveus.

Segons han explicat els fets van succeir durant l'assignació provisional d'escó per al diputat Agustín Buades, qui va deixar el grup parlamentari de Vox, però no el partit. A més del menyspreu cap als dos crítics del partit d'extrema dreta, en el document intern també defensen que Cañadas té un "absolut desconeixement de l'activitat parlamentària i el seu funcionament".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, acusen l'actual portaveu del grup parlamentari de Vox de mentir en boca seva i assegurar que ells tenien la intenció d'abandonar el grup parlamentari, fet que en el document intern neguen rotundament i asseguren que és una altra falta de respecte cap a ells. Segons denuncien, Cañadas els acusa de "voler muntar un altre partit polític" i, amb tot, l'acusen de difamació amb l'objectiu de tacar la seva imatge dins el partit.

Davant tots aquests fets, tant Rodríguez com Ribas exigeixen que si Cañadas no dimiteix com a portaveu del grup parlamentari es presenti el cas i la denúncia dels dos crítics al Comitè de Garanties i s'obre l'expedient que permeti dur a terme les diligències necessàries per esclarir els fets denunciats. Així, reclamen que sigui un altre membre del partit d'extrema dreta qui sigui nomenat nou portaveu del grup parlamentari de Vox a les Illes Balears i que es sancionin uns fets que cataloguen de "molt greus".