Política04/01/2018

Destrossen un pessebre que havien enviat a Junqueras i Forn a Estremera

El pessebrista que els havia fet el regal rep la capsa retornada amb un "Viva España" escrit sobre el remitent

Albert Solé

BarcelonaAntoni Bargalló és pessebrista i cada any en fabrica un o dos per regalar. Aquest any va decidir que en faria un d'especial per enviar-lo a la presó d'Estremera perquè Oriol Junqueras i Joaquim Forn, cristians reconeguts, el posessin a la cel·la. El dia 21 de desembre va anar a l'empresa de transport UPS per enviar el pessebre en les millors condicions i, per sorpresa seva, el dia 27 al matí un transportista d'aquesta mateixa empresa va picar a la porta de casa seva amb la capsa del pessebre a les mans. La presó d'Estremera havia tornat el regal. El pitjor no era això, però.

Quan va agafar la capsa va notar que les peces hi ballaven a dins. "Es nota quan es tracta d'un accident per un mal transport o quan l'han destrossat amb intenció, i el pessebre estava trencat expressament, havien arrancat els arbres i havien tret les piles dels llums, per exemple", explica a l'ARA l'Antoni. La 'prova' irrefutable que hi havia mala intenció és que a la capsa, sobre el nom del remitent, hi havia escrit un "Viva España" ben gros.

Cargando
No hay anuncios

"Quan vaig anar a UPS vaig preguntar-los si podia enviar un pessebre a la presó, ho van consultar i em van dir que sí", recorda l'Antoni, que no pot assegurar si UPS ho va preguntar directament a la presó o no.

Cargando
No hay anuncios

L'Antoni lamenta aquesta situació, ja que ell només volia que l'Oriol i el Joaquim, a qui coneix des que aquest era regidor de l'Ajuntament de Barcelona perquè ell és membre del Memorial 1714, poguessin passar les festes amb un pessebre a la cel·la.