Parlament
Política03/12/2023

La destitució de Juan Antonio Serra tornarà a ser tema de debat en el pròxim ple del Parlament

L'ordre del dia recull fins a set preguntes sobre aquesta qüestió

ARA Balears

PalmaLa destitució del gerent de l'Ibetec, Juan Antonio Serra, acusat d'agressió sexual, tornarà a ser un dels temes de debat en el ple del Parlament de dimarts a partir de les 10.00 hores. Segons recull l'ordre del dia de la pròxima sessió plenària, aprovat per la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus, en el debat de la sessió de control hi ha previstes fins a set preguntes als membres del Govern sobre aquesta qüestió.

D'aquesta manera, els diputats socialistes tenen previst demanar als consellers sobre la condició de feminista del Govern, el paper de la Conselleria de Presidència pel que fa a la destitució de Serra i el tractament que es dona a les víctimes de violència masclista. Per part de MÉS per Mallorca, la diputada Marta Carrió farà una pregunta també sobre eliminació de la violència, i el portaveu, Lluís Apesteguia, preguntarà a la presidenta del Govern, Marga Prohens, per "la confiança cega en la paraula de l'agressor".

Cargando
No hay anuncios

Finalment, la diputada d'Unides Podem Cristina Gómez exigirà a la líder autonòmica que digui clarament si tots els membres del Govern estan compromesos amb el compliment del codi ètic. En tot cas, és esperable que, com va succeir en el darrer ple, la qüestió sigui present més enllà del contingut concret de les preguntes o les iniciatives. I és que cal recordar que en el darrer ple tant l'oposició com els membres de l'Executiu, inclosa la presidenta Prohens, van introduir el tema en les seves intervencions.