Política 30/06/2024

Educació assegura que "cap fill de víctima de violència de gènere quedarà fora de les ajudes de menjador"

La Conselleria ha explicat que els alumnes sota aquestes circumstàncies "han passat a tenir la puntuació màxima a l'hora de sol·licitar aquestes beques"

ARA Balears
1 min
Un menjador escolar

PalmaLa Conselleria d'Educació ha assegurat que "no hi haurà cap fill de víctima de violència de gènere amb manca de recursos que quedi fora de les ajudes de menjador". Així ho ha expressat l'Executiu després de les crítiques del PSIB per la supressió de l'ajuda directa a menjadors per als alumnes sota aquestes circumstàncies.

En un comunicat recollit per Europa Press, la Conselleria ha recordat que els fills de víctimes de violència de gènere "han passat a tenir la puntuació màxima en la baremació a l'hora de sol·licitar aquestes ajudes". En aquesta línia, ha indicat que "si, a més, acrediten també manca de recursos econòmics, la puntuació augmenta".

Des de la Conselleria també han explicat que, si bé és cert que "fins ara l'ajuda era directa i aquestes famílies rebien una quantitat fixa", a partir d'ara "amb la baremació", aquestes "podran rebre una major quantitat en ajudes per menjador".

"La partida per a les beques menjador s'ha augmentat en 1,5 milions més respecte del curs passat, i supera els nou milions d'euros", han destacat. A més, han assenyalat que "si la partida no fos suficient per atendre totes les sol·licituds que compleixen els requisits, aquesta s'ampliarà".

Finalment, la Conselleria d'Educació ha posat en relleu que s'han introduït els alumnes TVA (Transició a la Vida Adulta) a les beques menjador, fet que "era una reivindicació històrica de la FAPA", ha conclòs.

stats