Educació
Política13/09/2024

Educació va renunciar a 5,2 milions d'euros per crear places d'FP

D'aquests, 2,2 milions estaven destinats a incrementar amb 1.200 les places d'aquesta modalitat

ARA Balears

PalmaLa Conselleria d'Educació va renunciar a 5,2 milions d'euros per a la creació de noves places d'FP. El govern espanyol havia assignat a les Balears 6 milions d'euros del Pla de Modernització de la Formació Professional per enguany, dins el repartiment territorial d'uns 158 milions d'euros del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència (MRR), que va anunciar el dimarts passat la ministra d'Educació, Pilar Alegría. La renúncia de les Illes a participar d'una part d'aquests fons finalistes implica que deixarà de rebre al voltant de 5,2 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

Concretament, segons la proposta de distribució del Pla de Modernització per enguany, a les Illes els hi corresponien 1,4 milions d'euros per l'avaluació i l'acreditació de competències professionals, amb un compromís de 6.110 unitats, així com 2,2 milions d'euros per al redimensionament de l'oferta d'FP amb 1.200 noves places, i altres 1,5 milions per 19 nous cicles formatius bilingües dels graus mitjà i superior, les quals no es varen consolidar finalment en desistir la comunitat autònoma. Sí que s'executarà la partida corresponent a conversió d'aules en espais de tecnologia aplicada, per un import de 825.000 euros per a les Balears, que es compromet a crear 15 d'aquestes unitats.

El repartiment dels fons finalistes per modernitzar l'FP es du a terme d'acord amb els mateixos criteris des de la posada en marxa del pla, el 2022, de manera que aquest és el quart any consecutiu en què es distribueixen aquestes partides, que tenen un termini d'execució fins a desembre de 2025.

Cargando
No hay anuncios

El delegat del govern espanyol a les Balears, Alfonso Rodríguez, ha assenyalat que "és inexplicable que la manca de capacitat de gestió debiliti les oportunitats d'una major i millor oferta d'FP en llocs com les Illes, on la demana és superior a la disponibilitat de places".