Política22/12/2017

Brussel·les no canvia de posició sobre Catalunya tot i la majoria obtinguda pel sobiransime

Puigdemont va demanar ahir a la UE que "prengui nota" del resultat electoral

Laia Forès

Brussel·lesLa Comissió Europea ha afirmat aquest divendres que la seva posició sobre Catalunya no canviarà malgrat el resultat de les eleccions del 21-D, que han atorgat majoria als partits sobiranistes. "La nostra posició sobre la qüestió catalana és ben coneguda i l'hem reiterat amb regularitat, a tots els nivells. I no canviarà", ha assegurat el portaveu comunitari, Alexander Winterstein.

Fins ara Brussel·les ha donat suport al govern de Mariano Rajoy en les seves actuacions per frenar el Procés, fins i tot li va donar un xec en blanc per aplicar l'article 155 i suspendre l'autonomia de Catalunya. El resultat electoral no canviarà res, segons Winterstein. "Com que són unes eleccions regionals, no tenim res a dir-hi", ha assegurat el portaveu.

Cargando
No hay anuncios

Carles Puigdemont, cap de llista de Junts per Catalunya, va demanar ahir a la Unió Europea que "prengui nota" dels resultats. "La gent que a Europa ha avalat, amb suport explícit o silencis, la recepta de Rajoy també haurien de prendre nota", va dir aquest dijous el president.