Eleccions europees 2024
Política 10/06/2024

Eleccions europees 2024: Consulta els resultats de tots els municipis a les Balears

El PP s'ha imposat en 42 pobles i ciutats de Mallorca enfront dels 10 del PSOE; Menorca resisteix amb tres nuclis per als socialistes; Eivissa és tota per als populars; i Formentera, vermella

2 min
Una ciutadana vota a un col·legi de Palma per les eleccions europees-

PalmaLes eleccions europees han deixat el mapa de les Balears pràcticament tenyit de blau. El PP s'ha imposat en la majoria dels municipis de l'Arxipèlag amb una evolució similar a la de les darreres eleccions autonòmiques. A Mallorca, els populars dominen en 42 pobles, enfront dels 10 del PSOE. A Pollença, Campanet, Artà, Deià, Banyalbufar, Esporles, Puigpunyent, Algaida, Santa Eugènia i Capdepera han triomfat els socialistes. A Costitx, el Pi. I la resta, és tota per als populars.

La situació és molt diferent de la dels anteriors comicis europeus (2019) quan el PSOE va aconseguir imposar-se en 30 municipis, entre els quals, Palma, Calvià, Llucmajor, Inca o Marratxí. En aquella ocasió, els comicis van coincidir amb les eleccions autonòmiques i municipals i van donar un gran resultat als partits d'esquerra.

La desfeta de Podem ha beneficiat els ecosobiranistes d'Ara Més-Ara Repúbliques, que creixen en nombre de vots i en municipis com Alcúdia, Felanitx, Algaida o Palma. La sorpresa dels comicis ha estat la de S'ha acabat la festa, la proposta d'ultradreta de l'agitador Alvise Pérez, que se situa com a cinquena força política de Mallorca. Els seus resultats són fins i tot millors en onze municipis, en els quals puja fins al quart lloc. Així ha estat a Alcúdia, Andratx, Calvià, Escorca, Inca, Llucmajor, Marratxí, Santa Magalida, Ses Salines, Son Servera i, especialment, Palma, on ha irromput amb 6.619 sufragis; molt per davant de forces progressistes com Sumar o Podem.

La formació de Yolanda Díaz deu la meitat dels seus resultats al suport de Palma. A Ciutat ha aconseguit 5.385 sufragis enfront dels 5.375 de la Part Forana. Per part seva, El Pi signa uns resultats decebedors i només aconsegueix imposar-se per la mínima a Costitx, al mateix temps que registra una baixada generalitzada en tots els municipis de Mallorca.

Eivissa és monocolor

A Menorca, la situació és similar i els populars han estat la força més votada en tots els municipis, excepte el Mercadal, Sant Lluís i el Castell, que es mantenen com a feus socialistes. Comparativament, el PSOE es va imposar a les últimes europees de 2019 en tots els pobles excepte a Alaior, on va guanyar el PP.

Per part seva, Eivissa és monocolor i els socialistes han perdut Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de la Talaia, on sí que van guanyar en 2019. El PSOE sí que pot treure pit d'haver mantingut Formentera, l'única illa on se supera el PP.

(Informació en elaboració)

stats