Urbanisme

Endavant critica el batle de ses Salines per defensar la promotora i no els drets de la ciutadania

La formació vol presentar una moció al pròxim ple de l'Ajuntament per investigar la clàusula de l'empresa TM que exclou els residents de la compra d'habitatges de la promoció de la Colònia de Sant Jordi

Una oficina de la promotora TM a la Colònia de Sant Jordi.
ARA Balears
27/09/2024
2 min

PalmaEl grup municipal d'Endavant ha reiterat aquest divendres la seva denúncia contra les pràctiques discriminatòries de la promotora TM i ha criticat la manca de rigor del batle de ses Salines, que va sortir públicament en defensa de l'empresa sense haver investigat a fons els fets. Aquesta reacció del batle va arribar després que la promotora emetés una nota negant qualsevol discriminació, tot i que aquesta clàusula va ser avançada per l'ARA Balears aquest cap de setmana, en la qual s'evidencia aquesta pràctica discriminatòria.

El portaveu d'Endavant, Bernat Roig, ha declarat que "el batle hauria de centrar-se a defensar els interessos de la ciutadania en comptes de criticar aquells que treballen per fer-ho". "Hauria d'explicar per què en primera instància només va creure i defensar la versió de la promotora en lloc dels interessos dels ciutadans", ha apuntat.

La formació ja va anunciar aquest dimarts que presentarà una moció en el pròxim ple de l'Ajuntament per investigar la clàusula de la promotora TM, la qual prohibeix la venda d'habitatges de luxe d'una promoció a la Colònia de Sant Jordi a residents fiscals a Espanya. ''És decebedor que, mentre nosaltres feim una crida a la investigació d'aquesta pràctica preocupant, el batle prefereixi criticar-nos. Ara que la clàusula ha estat publicada, queda clar qui realment es preocupa per la defensa dels interessos de la ciutadania", ha reiterat Roig. La formació també ha qualificat l'actuació del batle de precipitada.

Així, ha exigit que s'investiguin les pràctiques d'aquesta promotora i ha reiterat la seva petició perquè es presenti una denúncia davant la Direcció General de Prestacions, Farmàcia i Consum de les Balears, com també davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). "No és una qüestió que es pugui ignorar, sinó un greu problema que afecta i agreuja la justícia social i l'accés a l'habitatge al nostre municipi", ha conclòs el portaveu.

stats