Política 10/11/2023

Entitats espanyolistes acusen Vox de mostrar-se "temorós" en l'aplicació de la lliure elecció de llengua

"El partit no es mostra interessat a concedir aquest curs el mínim del 25% d'ensenyament en castellà als pares que ho han sol·licitat ni molt manco a implementar-lo de manera general el curs que ve", han assenyalat des d'Escuela de Todos

ARA Balears
2 min
Representants de Vox i Escuela de Todos al Parlament

PalmaLa plataforma espanyolista Escuela de Todos, que incorpora PLIS i Societat Civil Balears, ha acusat Vox de mostrar-se "temorós" com el PP en l'aplicació de la lliure elecció de llengua en l'educació. Segons ha recollit Europa Press, després d'una trobada de representants de la plataforma amb diputats de la formació, han lamentat que el partit d'extrema dreta renunciï a modificar el marc normatiu per aplicar la lliure elecció i que hagin manifestat la seva voluntat de limitar les seves reivindicacions davant l'impuls del pla pilot d'elecció de primera llengua per matèries d'àmbit científic i social i deixar que siguin els centres els que permetin o no que els pares triïn la primera llengua.

"El partit no es mostra interessat a concedir aquest curs el mínim del 25% d'ensenyament en castellà als pares que ho han sol·licitat ni molt manco a implementar-lo de manera general el curs que ve", han assenyalat des d'Escuela de Todos. La plataforma considera que si no hi ha canvis en el marc normatiu en el primer any de legislatura que permetin introduir el castellà de manera gradual o immediata com la llengua vehicular en els centres escolars, no es podran plantejar en els propers anys.

"Sorprenentment, Vox no vol fer cap modificació de la normativa, més enllà de la que correspongui a la bombolla d'un pla pilot o experimental al qual només se sumaran els centres que ho desitgin, és a dir, cap dels públics i pocs dels concertats", han advertit. La plataforma ha remarcat que considera que l'elecció de primera llengua per a les matèries troncals ha de ser "imposada progressivament" a partir del pròxim curs, sense pla pilot, i ha mostrat la seva decepció amb el "brusc canvi de Vox" en matèria lingüística. En aquest sentit, han criticat que el partit ha passat "d'exigir el màxim, l'elecció lliure de llengua en dues vies pures, al mínim, que els centres permetin o no als pares triar llengua".

stats