Política04/12/2018

Esperen un informe que es va demanar l'octubre del 2015 per saber si es poden internalitzar els informatius d'IB3

El Sindicat de Periodistes es mostra "decebut" i parla de "legislatura perduda"

J. Ribas / S. Vidal

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha supeditat aquest dimarts la internalització dels treballadors dels informatius d'IB3 a un "estudi jurídic seriós" que s'ha encarregat a una consultora externa i que encara no s'ha acabat.

Segons va reconèixer en una sessió de control de la comissió parlamentària de la ràdio i televisió autonòmica el director de l'ens públic, Andreu Manresa, hi ha hagut dificultats per accedir a les dades de les persones que treballen a les empreses externalitzades d'IB3. Aquest és el motiu que s'esgrimeix per justificar el retard d'un informe que el Parlament va aprovar sol·licitar, a petició d'El Pi, el 20 d'octubre de 2015 i que el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, recorda a cada sessió de control. Segons Manresa l'informe estarà lliurat abans de Nadal i serà “gairebé definitiu, pendent d'una reunió per part nostra amb ells”, va dir en seu parlamentària.

Cargando
No hay anuncios

En la sessió plenària d'aquest dimarts, la presidenta ha assegurat que "si l'estudi ens dona garanties que ho podem fer, dels costos i de com pot afectar això a la radiotelevisó pública, ho tirarem endavant" en una resposta al líder regionalista Jaume Font.

El diputat d'El Pi ha retret a la socialista l'incompliment de les promeses i ha augurat que, si no hi arriba a haver-hi avanços significatius aquesta legislatura, "es tornarà a prometre" en la propera campanya electoral. Després de la primera resposta d'Armengol, Font ha assenyalat que sembla que s'ha "renunciat definitivament" a contractar directament els treballadors que fan els informatius d'IB3 Ràdio i d'IB3 Televisió.

Cargando
No hay anuncios

Armengol no s'ha referit a les promeses passades i ha assegurat que no vol "generar falses expectatives" perquè la decisió es prendrà en funció del text que s'ha encarregat i "d'acord amb els treballadors de la casa".

De moment, l'únic servei que IB3 s'ha compromès a internalitzar és el de les lingüistes, que són quatre treballadores. Ara mateix hi ha una pròrroga amb l'empresa concessionària a l'espera de més moviments.

Cargando
No hay anuncios

Els periodistes, "decebuts"

El Sindicat de Periodistes (SPIB) ha reaccionat a la resposta d'Armengol afirmant en una piulada que està "decebut" perquè la presidenta deixa en mans de l'anomenat estudi la internalització del servei "després de 13 anys de promeses".

Cargando
No hay anuncios

El SPIB que s'ha reactivat fa poc i ha establert un seguit d'objectius. Va aprovar en el seu últim congrés una resolució que insta la cadena pública a internalitzar el servei i que parla de "legislatura perduda" en aquesta matèria.