Parlament
Política17/07/2024

Les famílies Picornell i Pascual ratificaran aquest dijous la denúncia contra Le Senne

L'acusació ve motivada pels fets que varen tenir lloc en seu parlamentària el 18 de juny, quan es debatia la derogació de la Llei de memòria democràtica balear

ARA Balears

PalmaLes famílies d'Aurora Picornell i Antònia i Maria Pascual acudiran aquest dijous, a les 12 h, al Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma a ratificar la denúncia contra el president del Parlament, Gabriel Le Senne, per un delicte d'odi, tal com ha informat Europa Press. Cal recordar que l'acusació ve motivada pels fets que varen tenir lloc en seu parlamentària el 18 de juny, quan es debatia la presa en consideració de la derogació de la Llei de memòria democràtica balear.

Cargando
No hay anuncios

En senyal de protesta, les diputades socialistes que conformen la Mesa, Mercedes Garrido i Pilar Costa, varen exhibir els retrats de les Roges del Molinar. Le Senne va ordenar retirar-los apel·lant la necessitat de mantenir la neutralitat de la Mesa i Garrido es va negar. Aleshores, el president de la Cambra va esquinçar la fotografia del portàtil de Garrido i després la va expulsar, juntament amb Costa.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Memòria de Mallorca ha informat que anirà al Jutjat un dia després, el divendres, ja que aquest dijous serà a Madrid amb motiu d'una reunió amb el defensor del poble. L'objectiu de la trobada és presentar un escrit, juntament amb associacions d'altres comunitats autònomes, perquè el defensor acudeixi al Tribunal Constitucional i presenti un recurs d'empara en relació amb les lleis de la concòrdia.