Tribunals

La Fiscalia investiga Alvise Pérez pels 100.000 euros en metàl·lic que li hauria donat un criptoempresari

Un empresari del món 'crypto' ha denunciat el polèmic eurodiputat per finançament il·legal

Comparexensa de Luis ‘Alvise’ Pérez
ARA
25/09/2024
2 min

MadridLa Fiscalia del Tribunal Suprem ja té sobre la taula una denúncia contra Alvise Pérez per presumpte finançament il·legal. Segons ha publicat Eldiario.es, el cap de llista de S'ha Acabat la Festa a les eleccions europees va cobrar 100.000 euros en metàl·lic d'un empresari del sector de les criptomonedes per sufragar la campanya. Es tracta d'Álvaro Romillo, fundador de Madeira Invest Club (MIC), companyia que de manera abrupta va tancar la setmana passada. Aquest home és qui va presentar una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat el dia 19 de setembre informant dels fets, que ha ampliat aquest dimecres. Com que la competència per investigar l'eurodiputat és del Suprem, s'ha derivat el cas a la Fiscalia de l'alt tribunal.

L'esmentat mitjà ha publicat extractes de converses on es pot veure i també sentir com Pérez exposa les seves necessitats econòmiques. "Fons que no requereixin ser controlats pel Tribunal de Comptes", diu en un dels missatges. La llei de finançament de partits prohibeix les donacions anònimes superiors als 50.000 euros provinents d'una mateixa persona o de persones jurídiques, i les que siguin superiors a 25.000 euros s'han de notificar a l'òrgan fiscalitzador.

Vincles amb el món 'crypto'

Una de les promeses estrella de Pérez era que donaria el 100% del seu sou com a eurodiputat als seus seguidors. En les converses, subratlla que necessita fons per articular una candidatura que arribi als 5 escons l'any 2026 (teòricament les eleccions espanyoles haurien de ser l'any 2027) i ser "clau de govern". "En aquesta posició sí que podem influir en la legislació de la llibertat financera i civil", apunta. El vincle, doncs, entre el món de les criptomonedes –molt lligat a una ideologia econòmica d'extrema dreta– i Alvise Pérez és evident.

De fet, inicialment li faciliten quatre moneders digitals [wallets] perquè recapti fons vinculats a les criptomonedes entre els seus seguidors a les xarxes socials. En les primeres hores aconsegueix 7.000 euros, segons hauria informat Romillo a Pérez, i aquest adverteix que no és suficient. És llavors quan el líder de MIC li comunica que el dia 27 de maig pot recollir 100.000 euros en metàl·lic a les oficines de Madrid de l'empresa Sentinel BQ, també propietat de Romillo, conegut en l'àmbit crypto amb el pseudònim de Luis Cryptospain.

Segons Eldiario.es, aquest empresari s'ha ofert al ministeri públic a liquidar els seus beneficis per compensar els inversors que poden haver-se vist estafats pel tancament de MIC. Aquesta companyia garantia una alta rendibilitat per a inversions en béns de luxe i en els anomenats NFT, obres d'art digitals. L'Audiència Nacional hauria rebut diverses denúncies d'aquests afectats.

stats