Política14/11/2014

Homs defensa que Mas està en condicions d'anar en solitari a les properes eleccions

En una entrevista a 'El món a RAC1', el conseller de la Presidència sosté que la llista conjunta està en "fase de tempteig" i que "abans de finals d'any" es decidirà definitivament el futur de la legislatura

Ara

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assenyalat aquest matí en una entrevista a 'El món a RAC1' que a Madrid "estan indignats perquè hem passat d'ells", en referència a la jornada de participació del 9-N. "A Catalunya fem la nostra, i això els té absolutament excitats", ha defensat Homs, que ha indicat que no esperava una reacció "tan fora de lloc" del govern espanyol. "Això no diu gaire a favor seu", ha considerat el conseller de la Presidència, que ha considerat que el 9-N "és el moviment polític més positiu i potent que tenim a Catalunya" i que permet "tenir l'autoconfiança necessària com a país".

El dirigent de CiU ha considerat que el Govern "no esgotarà la legislatura a qualsevol preu", i ha indicat que abans de final d'any ja s'haurà pres una decisió sobre el rumb del procés sobiranista i la durada de la legislatura. "Avui Catalunya està més a prop de la independència que abans del 9-N", ha apuntat Homs, que ha considerat que la llista conjunta amb ERC "està en fase de tempteig".

Cargando
No hay anuncios

Preguntat per si el president de la Generalitat, Artur Mas, està en condicions d'afrontar en solitari unes eleccions, el conseller ha fet la consideració següent: "Home, i tant. El que sí que li puc dir és que crec que hi ha un error d'apreciació de dir no, no, que el Mas i els de CDC no volen llista unitària perquè tenen por de perdre. Aquí no estan situades les coses, entre altres qüestions, perquè en aquests moments [...] si et vols redimir com a partit, vés a l'oposició. Si et vols redimir com a partit, si la teva prioritat és el partit, al Govern no redimeix ningú, no hi ha governant a Europa per aquest moment que pugi, i menys a la part Mediterrània; tots els governants perden".

Homs ha volgut ser mol curós a l'hora de parlar d'ERC, que ja no és el soci de CiU, però ha indicat que l'acord signat "era per a tota la legislatura". "Quan es prenen decisions, s'ha de ser conseqüent", ha apuntat el conseller de la Presidència en referència a la negativa d'ERC d'aprovar uns pressupostos "autonòmics", però, al mateix temps, demanar recuperar la paga extra dels funcionaris.

Cargando
No hay anuncios

Contactes discrets

Segons ha explicat Homs, Mas es reunirà amb membres de la societat civil i de les patronals de manera discreta al llarg de les properes setmanes. El full de ruta del president es presentarà el proper 24 de novembre.