Política27/11/2021

Francina Armengol: "Volem la tercera legislatura"

La presidenta del Govern ha estat reelegida secretària general del PSIB-PSOE en el catorzè Congrés dels socialistes illencs

PalmaFrancina Armengol ha estat reelegida sense cap sorpresa com a secretària general del PSIB-PSOE. La també presidenta del Govern illenc ha aprofitat el catorzè Congrés socialista a les Balears per reivindicar el que ha fet el seu govern durant aquest mandat i per mostrar braó dient que el seu partit ja està enfocat a guanyar les pròximes eleccions.

Armengol ha començat agraint a la militància la seva presència tant en el congrés com en el dia a dia, però també a la seva executiva i a tot el conjunt del partit. Alhora, ha parlat sobre l'informe de gestió i ha tret pit dels seus anys de govern. Ha constatat l'èxit de la segona legislatura rememorant el que es volia aconseguir el 2017 i fins on s'ha arribat: revalidant les eleccions del Govern, tornant a tenir una eurodiputada al Parlament Europeu i aconseguint la presidència dels consells insulars de Mallorca, Menorca i Formentera.

Cargando
No hay anuncios

La secretària general ha rememorat la seva primera elecció el 2012, quan segons ella el partit estava "feble i dividit", contra una majoria absoluta del Partit Popular. Per ella, la clau de l'èxit en aquell moment va ser "no mirar-se la guixa" i "posar el partit al servei de la gent". De fet, ha lloat la seva gestió i el seu partit dient que són "el partit del país, som els que fan que el que somia la ciutadania arribi a ser una realitat".

Cargando
No hay anuncios

Així i tot, la presidenta s'ha tret rellevància dient que ella no és el que important, sinó que només és "una peça més d'aquest engranatge, d'aquesta família i equip". Alhora, s'ha pogut veure una Armengol ambiciosa i confiada amb vista al futur. "El nostre objectiu no és planejar un 2023, sinó els pròxims deu anys, perquè el PSIB ho fa així", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

La gestió de la pandèmia

Així mateix, ha aprofitat per parlar del covid-19 i de la gestió del Govern sobre la pandèmia. "Hem salvat vides", ha destacat Armengol, a banda de dir que l'estat espanyol ha estat l'únic de tot Europa que ha mantingut les escoles obertes. A més, ha subratllat que s'ha fet un escut social i que, si no haguessin governat els progressistes, "els ERTO haurien estat ERO i no haurien arribat mai els 855 milions d'ajudes a empreses que sí que ho han fet gràcies al govern de Pedro Sánchez".

Cargando
No hay anuncios

Finalment, ha aprofitat per treure el tema de Pablo Casado i la missa franquista. "El líder del partit més votat de l'oposició no va tenir la decència d'aixecar-se i partir quan va veure l'àguila dins l'església", ha remarcat. I ha acabat reflexionant dient que tothom tria cap on vol anar, i que els populars "han decidit abraçar el passat més ranci de la història". Armengol ha conclòs amb un "no els deixarem passar".