Inici de legislatura
Política13/07/2023

Galmés demana a Prohens recuperar el conveni de carreteres amb Madrid i la borsa de places turístiques

El president del Consell de Mallorca destaca el compromís de "treballar per aconseguir recuperar la borsa de places" del 2019

ARA Balears

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha demanat aquest dijous "ajuda" a la líder de l'Executiu balear, Marga Prohens, per "recuperar el conveni de carreteres amb Madrid" i, a més, li ha traslladat la seva voluntat "immediata" de "recuperar la borsa de places turístiques".

Així ho ha indicat Galmés en declaracions als mitjans després de ser rebut en audiència per Prohens al Consolat de Mar, on també ha assenyalat que ha estat una reunió "institucional" en què ha destacat "la bona sintonia entre les dues institucions".

Cargando
No hay anuncios

Galmés ha explicat que a la trobada s'han tractat tres punts. En primer lloc, el president ha traslladat a Prohens "el principal problema de Mallorca", referint-se als "embossos que es pateixen diàriament a l'illa". En aquest sentit, ha assenyalat la necessitat de donar "un impuls al transport públic per reduir embussos i la sinistralitat", competència que ha dit que és del Govern. Així, ha anunciat que "la millora del transport públic anirà acompanyada de mesures que es prendran des del Consell" per "combinar les actuacions" i "arreglar de manera immediata els punts negres de la xarxa viària".

D'altra banda, Galmés ha demanat a Prohens ajuda "per recuperar el conveni de carreteres amb Madrid i recuperar els 230 milions d'euros que l'esquerra ha perdut durant la legislatura passada". Segons ha indicat, aquest import és "fonamental per dur a terme els projectes del seu programa de govern per desembossar Mallorca i garantir un trànsit segur".

Cargando
No hay anuncios

Finalment, Galmés ha declarat que també s'ha tractat el tema del turisme i que des de la institució insular han traslladat la seva "aposta clara per aquest sector, que és el principal motor econòmic de l'illa". Aquí, ha destacat que creu "en la possibilitat d'un equilibri entre el turisme i el medi ambient" i ha defensat un turisme "sostenible des del punt de vista econòmic, mediambiental i social".

Així, ha comunicat a la presidenta la seva voluntat de "recuperar la borsa de places turístiques de manera immediata donant seguretat jurídica als mallorquins després de l'eliminació unilateral durant l'última sessió plenària al Consell de l'anterior Executiu". Galmés ha anunciat el seu compromís de "treballar per aconseguir recuperar la borsa de places del 2019", però que aquesta feina ha d'anar "combinada i acompanyada amb el Govern", ja que en aquesta actuació la institució insular no té total autonomia.