Parlament
Política 26/06/2024

Garrido i Costa exigeixen que Le Senne reconegui que lesionà els seus drets en expulsar-les "sense base legal"

El president del Parlament va esquinçar una imatge d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar

ARA Balears
2 min
Moment en què el president del Parlament balear (Vox) estripa un cartell de dones assassinades pel franquisme durant el ple

PalmaLa vicepresidenta segona del Parlament, Mercedes Garrido, i la secretària segona, Pilar Costa, del PSIB, han registrat un escrit a través del qual reclamen al president de la Cambra balear, Gabriel Le Senne (Vox), que reconegui que "va lesionar els seus drets" en expulsar-les "sense base legal". Cal recordar que en el ple del passat 18 de juny, Le Senne, apel·lant a la "neutralitat de la Mesa", va expulsar ambdues diputades socialistes per exposar unes fotografies d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar durant el debat de la proposta de Vox per derogar la Llei de memòria democràtica. En el transcurs de l'expulsió, Le Senne va arribar a esquinçar una de les fotos de l'ordinador de Garrido.

L'escrit registrat aquest dimecres per ambdues va dirigit, concretament, al president del Parlament, a la Mesa i a la Junta de portaveus, i s'hi exigeix una resolució expressa que reconegui que els fets ocorreguts no es fonamenten en cap base legal. Detalladament, fa una transcripció literal recollida en el Diari de Sessions per després reclamar a Le Senne una resolució expressa per la qual declari "lesionats els drets de les dues membres de la Mesa sancionades amb l'expulsió", perquè no existeix cap "norma legal, ni en el Reglament ni en qualsevol altra part, que empari aquesta decisió, i es notifiqui expressament a les diputades la decisió del president".

A més, demanen que es traslladi l'escrit a la Mesa perquè es pronunciï de manera expressa del seu contingut i, per tant, es convoqui a aquest efecte. I que també es convoqui la Junta de portaveus per formular la mateixa queixa. Mercedes Garrido i Pilar Costa han presentat, també aquest dimecres, un altre escrit dirigit al president del Parlament, en aquest cas sol·licitant que es convoqui una Mesa extraordinària i urgent aquest pròxim dijous a les 09.00 hores.

"El PP manté un ultra al capdavant del Parlament"

El PSIB-PSOE ha criticat que mentre el PP de Prohens "manté un ultra al capdavant del Parlament", les formacions del PP d'Espanya i Europa arriben a acords amb els socialistes i altres formacions polítiques "perquè la ultradreta estigui fora de les institucions". El portaveu del PSIB en el Parlament, Iago Negueruela, s'ha referit aquest dimecres a la petició de convocar la Diputació Permanent perquè fixi una data de debat de la revocació de Gabriel Le Senne. Ara com ara, han agregat els socialistes, no han rebut resposta.

Segons Negueruela, cada dia es registra una sol·licitud urgent per reunir la Mesa del Parlament. Ara mateix, està fixada per al 10 de juliol, una data "insostenible". "Ha de ser ja" abans de res el que està succeint, ha opinat el portaveu socialista, incidint que la sol·licitud sobre la reunió de la Diputació Permanent "compleix tots els requisits". Així, ha demanat al PP que "respecti unes mínimes regles democràtiques" i que digui "on està, enfront d'un Le Senne que cada dia avergonyeix més amb tot el que diu, ell i el seu partit".

stats