Consell de Formentera
Política27/08/2024

Gent per Formentera vol declarar inviable el Consell per avançar les eleccions

La formació demanarà també que, mentre no hi hagi Junta de Govern, els decrets de presidència siguin publicats setmanalment

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaGent per Formentera proposarà en el pròxim ple declarar la inviabilitat del Consell com a pas previ a un avanç electoral, "l'única solució possible a l'eterna crisi institucional" que viu l'administració insular.

Cal recordar que set dels vuit consellers de Sa Unió (la coalició conservadora que va guanyar les eleccions el 2023) van renunciar al càrrec el juny passat i varen deixar sense suports un govern desmantellat. El president, que tot aquest temps ha mantingut que no pensa dimitir, ha assumit les funcions dels membres sortints, excepte les del conseller que no hi va renunciar.

Cargando
No hay anuncios

En un comunicat, GxF ha subratllat que la normativa estableix que "són òrgans necessaris del Consell Insular de Formentera el ple, el president, el vicepresident i la Junta de Govern". En aquest sentit, argumenten que la institució incompleix des de juliol la llei perquè no disposa de Junta de Govern o vicepresident. Per això, GxF proposarà aquest dijous declarar la inviabilitat del Consell.

A més, han advertit que després de la dissolució de la Junta de Govern, diverses competències han estat transferides al president, Llorenç Córdoba, fet que provoca una "falta de transparència" al Consell, ja que no es publiquen tots els decrets de presidència. GxF demanarà també que, mentre no hi hagi Junta de Govern, els decrets de presidència siguin publicats setmanalment, tant a la web del Consell com al Portal de Transparència. D'altra banda, en el ple, la formació sol·licitarà la creació d'una base de Salvament Marítim a l'illa.