El GOB inicia una recollida de signatures per exigir al Govern que no permeti l'ampliació d'hotels
Miquel Camps recorda que "el model econòmic de Mallorca i Eivissa no és el de Menorca"
MaóEl GOB Menorca ha iniciat una recollida de signatures per demanar a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que reconsideri l’ampliació dels hotels que estableix el Decret llei de mesures urgents per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària del coronavirus.
El responsable d’Ordenació Territorial de l’entitat ecologista, Miquel Camps, ha qualificat la proposta de l’Executiu autonòmic de “greu error”, i ho ha argumentat: “En aquests moments molts hotels han quedat obsolets, i, per tant, creim que ara tenim una oportunitat ideal per reconvertir aquests establiments, reduir-ne el volum i reorientar l’oferta turística”. De fet, Camps ha deixat clar que no estan d’acord amb el model que promou el Govern: “Si permetem que es renovin tal com estan ara, ens condemnam a mantenir el turisme massiu i el 'tot inclòs' els pròxims 50 anys”.
Des del GOB admeten que el decret s'ha tirat endavant “sense discussió”, però matisen que “no hi ha hagut participació ciutadana”. A més, el responsable ecologista confia que el nombre de signatures sigui suficient per fer canviar d’opinió l’Administració balear. “Si hi ha una resposta important de gent, haurien de tenir-la en compte, perquè en aquests moments, que es parla de diversificar l’economia i adaptar-se al canvi climàtic, pretendre tornar a un turisme que necessita milions d’avions cada any és un suïcidi i una proposta sense sentit per a l’estratègia econòmica de les Balears”.
Finalment, Camps fa una crida a les institucions menorquines amb l’objectiu de pressionar el Govern i fer-lo rectificar: “El model econòmic de Mallorca i Eivissa no és el de Menorca”, i afegeix que “la ciutadania està canviant molt ràpidament, l’evidència de l’efecte climàtic i la pandèmia fan replantejar altres escenaris. Pensar que podem mantenir un turisme que necessita 90.000 avions anuals és utòpic”.